Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

Boxster

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

Verbruik/emissie* Boxster modellen: Stadsverkeer in l/100 km 12,7-10,6; Buitenwegen in l/100 km 7,1-5,9; Gemiddeld in l/100 km 9,0-7,7; CO2-emissie in g/km 211-180.

Thermomanagement

Om de tijdens de warmdraaifase optredende wrijvingsverliezen te beperken, beschikken de Boxster modellen over een nieuw thermomanagement.

Door een gerichte regeling en door een op de motortemperatuur afgestemde stapsgewijze inschakeling van de diverse koelcircuits, worden motor en versnellingsbak sneller opgewarmd. Dat verlaagt de wrijving – en daarmee het brandstofverbruik en de CO2-emissie. Bovendien zorgt het thermomanagement bij een sportieve rijstijl voor een verlaging van het temperatuurniveau om hoge prestaties mogelijk te maken.

Voor de vloeistofkoeling wordt het in de racesport beproefde dwarsstroomprincipe toegepast. Het voordeel: alle cilinders worden gelijkmatig van koelvloeistof voorzien. Alle kleppen zijn tegen thermische overbelasting en daarmee tegen voortijdig optredende slijtage beschermd. Voor een betere verbranding en relatief lage emissie-, verbruiks- en geluidswaarden.

Automatische start-stopfunctie

De in de Boxster modellen standaard aanwezige start-stopfunctie schakelt de motor uit als u de versnelling bij het wachten voor een rood verkeerslicht in de neutrale stand zet en het koppelingspedaal loslaat. Bij wagens met Porsche Doppelkupplung (PDK) hoeft u tijdens het wachten alleen de rem in te trappen. De audio- en communicatiesystemen blijven ook bij uitgeschakelde motor gewoon werken.

Zodra u de koppeling intrapt of de rem loslaat, wordt de motor door het systeem direct weer gestart. Dit zorgt per saldo vooral in het stadsverkeer en bij file op de snelweg voor een lager brandstofverbruik.

De automatische start-stopfunctie kan via een knop in de middenconsole worden gedeactiveerd en weer worden geactiveerd. In bepaalde situaties wordt de functie automatisch uitgeschakeld, bijvoorbeeld bij extreme buitentemperaturen, bij een ingedrukte SPORT knop of bij een lage accuspanning.

Recuperatie van remenergie

Voor meer efficiency beschikken de Boxster modellen over de functie recuperatie van remenergie. Hierbij wordt de accu vooral tijdens het afremmen via de dynamo opgeladen. Bij het accelereren staat daarentegen het volledige vermogen van de verbrandingsmotor ter beschikking, omdat de elektrische systemen voor het grootste deel door de eerder in de accu opgeslagen energie worden gevoed.