Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Boxster techniek

Boxster
Getoond model: Boxster

Boxster techniek

Verbruik/emissie* Boxster modellen: Stadsverkeer in l/100 km 12,7-10,6; Buitenwegen in l/100 km 7,1-5,9; Gemiddeld in l/100 km 9,0-7,7; CO2-emissie in g/km 211-180.

Wat heb je aan knowhow, als niemand deze toepast en op de weg brengt?

In de Boxster levert de 2,7 liter boxermotor 195 kW (265 pk), in de Boxster S levert de 3,4 liter boxermotor 232 kW (315 pk). Beide middenmotoren beschikken over directe benzine-inspuiting (DFI) en VarioCam Plus. Voor aanzienlijk meer vermogen en efficiency. Met een druk op de standaard SPORT knop in de middenconsole neemt de souplesse toe. Voor de krachtoverbrenging zorgt een soepele 6 versnellings schakelbak of de tegen meerprijs leverbare 7-traps Porsche Doppelkupplung (PDK).

Een aantal innovatieve technologieën ondersteunt de hoge efficiency: de standaard automatische start-stopfunctie, de recuperatie van remenergie, de energiebesparende elektromechanische stuurbekrachtiging en het intelligente thermomanagement. En het zeilen in combinatie met PDK. Het resultaat: een aanzienlijk lager brandstofverbruik en daarmee, afhankelijk van de uitvoering, tot 16 % minder C02-emissie ten opzichte van het voorgaande model.

Voor stabiliteit in rijdynamische grenssituaties zorgt het Porsche Stability Management (PSM). Het Porsche Active Suspension Management (PASM) is tegen meerprijs leverbaar. Dit regelt continu – afhankelijk van het ingestelde programma – de schokdemperkracht. Voor een verbetering van de rijdynamiek is tegen meerprijs Porsche Torque Vectoring (PTV) leverbaar.

Voor het eerst maken dynamische versnellingsbaksteunen deel uit van het tegen meerprijs leverbare Sport Chrono Pakket. Door middel van een vloeistof met magnetische eigenschappen passen de versnellingsbaksteunen zich direct aan de rijomstandigheden aan en werken zo de traagheidskrachten tegen. Het resultaat: een merkbaar stabieler rijgedrag bij lastwisselingen en in snelle bochten – en meer rijcomfort.

Een eenvoudige manier om je hoofd vrij te maken: de volledig elektrisch bedienbare cabrioletkap van de Boxster modellen. De cabrioletkap opent en sluit in ongeveer 9 seconden – bij een snelheid tot 50 km/h.

De doordachte lichtgewicht constructie – met aluminium onderdelen in grote delen van de kale carrosserie, de portieren en de kleppen van de bagageruimten – zorgt voor een uitstekende gewicht-vermogenverhouding.