Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

SPORT knop + Sport Chrono Pakket

Boxster
Porsche - SPORT knop + Sport Chrono Pakket

SPORT knop + Sport Chrono Pakket

SPORT knop

Met de standaard SPORT knop op de middenconsole kunt u de sportmodus inschakelen. Voor nog meer spontaniteit en rijplezier met één druk op de knop. De motor reageert directer op het gaspedaal, de toerentalbegrenzing wordt strakker afgesteld en de motordynamiek wordt meer op de racesport afgestemd. Tegelijkertijd wordt de automatische start-stopfunctie uitgeschakeld.

Met de als meeruitvoering leverbare Porsche Doppelkupplung (PDK) verschuiven de schakelpunten naar het bovenste, nog sportievere toerentalgebied. De schakeltijden worden verkort en de bak schakelt strakker en directer – bij het terugschakelen met tussengasfunctie begeleid door een motorgeluid om stil van te worden. De zeilmodus (pag. 46) wordt automatisch gedeactiveerd.

Sport Chrono Pakket

Tijd is kostbaar – elke honderdste van een seconde. Met het tegen meerprijs leverbare Sport Chrono Pakket benut u de tijd nog beter. Want hiermee worden gaspedaalkarakteristiek, reactietijden en rijgedrag nog sportiever ingesteld.

Het pakket omvat dynamische versnellingsbaksteunen, een Performance-indicatie, een digitale en analoge stopwatch en de SPORT PLUS knop. Als deze wordt ingedrukt, schakelt het tegen meerprijs leverbare Porsche Active Suspension Management (PASM) over op de sportstand: de demping wordt strakker en het insturen van bochten verloopt nog directer. En het wegcontact wordt nog verder verbeterd.

Het PSM grijpt later in. Het inremmen voor een bocht verloopt met voelbaar meer souplesse: het PSM laat nu een nog sportievere rijstijl tijdens inremmen en uitaccelereren toe. Voor een extra dosis aan souplesse kiest u de stand SPORT PLUS en schakelt u PSM uit. Om uw veiligheid te garanderen, blijft het op de achtergrond steeds stand-by om in te grijpen als de auto om ABS-correctie vraagt.

Voor nog sportiever schakelen wordt de tussengasfunctie geactiveerd. Een elektronisch geregelde gasstoot zorgt voor een rustige lastwisseling. Voor meer stabiliteit en nog meer gevoel bij het schakelen.

In combinatie met de als meeruitvoering leverbare PDK beschikt het Sport Chrono Pakket over 2 extra functies. Voor sportief rijgedrag van raceklasse. De eerste functie heet ‘Launch Control’ en zorgt voor een startacceleratie als op het circuit.

De tweede functie heet ‘Schakelschema circuit’. De PDK werkt nu met ultrakorte schakeltijden en optimale schakelpunten en een overboost tijdens het schakelen voor een maximaal acceleratievermogen. Met terugschakelingen en tussengas voor compromisloos rijplezier met voelbaar actieve schakelhandelingen.

Op een extra display in het stuurwiel of het instrumentenpaneel kunt u zien welke SPORT knop is ingeschakeld en of de Launch Control (bij PDK) actief is. Voor de weergave, het opslaan en de analyse van rondetijden en alternatieve trajecten wordt het als meeruitvoering leverbare PCM uitgebreid met een indicatie. Zo kan de bestuurder in een oogopslag de totale rijtijd, de afgelegde afstand van de actuele ronde en het aantal gereden ronden met de bijbehorende rondetijden zien.

De dynamische versnellingsbaksteunen zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de rijdynamiek.