Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Porsche Torque Vectoring (PTV)

Boxster

Porsche Torque Vectoring (PTV)

Dit als meeruitvoering leverbare systeem verbetert de rijdynamiek en de stabiliteit. Het werkt met een variabele koppelverdeling op de achterwielen en een mechanisch achteras-sperdifferentieel.

Bij een dynamische rijstijl wordt bij een stuurinslag het wiel aan de binnenzijde van de bocht iets afgeremd. Daardoor komt er tijdelijk meer aandrijfkracht vrij op het wiel in de buitenbocht, waardoor er een extra draai-impuls volgt in de ingeslagen richting. Hierdoor stuurt de auto direct en dynamisch de bocht in.

Bij lage en gemiddelde snelheden neemt de souplesse en de stuurprecisie dankzij PTV beduidend toe. Bij hoge snelheden en bij het uitaccelereren van bochten zorgt het achteras-sperdifferentieel daarbij voor extra rijstabiliteit. Ook op ongelijkmatig wegdek en bij regen en sneeuw.

Het resultaat: een bijzonder hoge dwarsdynamische stabiliteit van de auto. Optimale tractie. Een enorme souplesse bij elke snelheid – gekoppeld aan nauwkeurig instuurgedrag en evenwichtige reacties op lastwisselingen. En natuurlijk enorm veel plezier in bochten.