Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

Porsche Stability Management (PSM) Boxster S

Porsche Stability Management (PSM)

Porsche Stability Management (PSM)

Verbruik/emissie* van de Boxster modellen: Stadsverkeer in l/100 km 12,7-10,6; Buitenwegen in l/100 km 7,1-5,9; Gemiddeld in l/100 km 9,0-7,7; CO2-emissie in g/km 211-180.

Het Porsche Stability Management (PSM) is standaard. Dit zorgt automatisch voor stabiliteit in rijdynamische grenssituaties. Sensoren meten constant de rijrichting, de rijsnelheid, het giermoment en de dwarsversnelling. Aan de hand van deze meetwaarden berekent het PSM de werkelijke bewegingsrichting. Bij een afwijking van de gewenste koers stuurt het PSM doelgerichte remcommando’s naar de afzonderlijke wielen om de auto te stabiliseren.

Bij accelereren op ongelijkmatig wegdek zorgt PSM voor een duidelijke verbetering van de tractie door functies als ABD (automatisch remdifferentieel) en ASR (aandrijfslipregeling). Voor meer souplesse en veiligheid. Met het geïntegreerde ABS wordt de remweg nog verder beperkt.

Zoekt u het nog sportiever? Het PSM kan worden uitgeschakeld. Om uw eigen veiligheid te garanderen, wordt de auto bij een remingreep door het ABS echter ook bij uitgeschakeld PSM gestabiliseerd. ABS en ABD blijven continu actief. Eveneens in PSM: de motorslipmomentregeling (MSR), de anticiperende activering van het remsysteem en de remassistent. Zodra u het gas plotseling loslaat, brengt het PSM het remsysteem in verhoogde staat van paraatheid. Dankzij de anticiperende werking van het remsysteem komen de remblokken dichter tegen de remschijven te liggen. Het maximale remvermogen wordt hierdoor sneller bereikt. De remassistent zorgt voor de remdruk die nodig is voor de maximale vertraging zodra een abrupte remingreep wordt herkend.

Kortom, PSM verhoogt de rijstabiliteit en veiligheid - en biedt tegelijkertijd de souplesse die u van een Porsche verwacht.