Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

Porsche Doppelkupplung (PDK) Boxster S

Porsche Doppelkupplung (PDK)

Porsche Doppelkupplung (PDK)

Verbruik/emissie* van de Boxster modellen: Stadsverkeer in l/100 km 12,7-10,6; Buitenwegen in l/100 km 7,1-5,9; Gemiddeld in l/100 km 9,0-7,7; CO2-emissie in g/km 211-180.

De Boxster modellen zijn tegen meerprijs leverbaar met de 7-traps Porsche Doppelkupplung (PDK) met handbediening en automaatstand. De voordelen: zeer hoge prestaties bij het optrekken, extreem snel schakelen zonder verlies van aandrijfkracht, betere acceleratiecijfers ten opzichte van de schakelbak, zeer korte reactietijden, een laag verbruik en beduidend meer comfort.

De PDK is samengesteld uit twee deeltransmissies die in één huis zijn ondergebracht. Voor twee transmissies zijn er ook twee koppelingen nodig. De 2-voudige koppeling verbindt beide deeltransmissies afwisselend via 2 aparte priseassen met de motor. Hierdoor wordt de motorkracht altijd via één deeltransmissie en één koppeling gedistribueerd, terwijl de volgende versnelling van de andere deeltransmissie al gekozen is. Tijdens het schakelen wordt één koppeling geopend terwijl de andere op hetzelfde moment wordt gesloten. Voor schakelen binnen milliseconden.

Met ingedrukte SPORT knop worden de voordelen van de PDK ten volle benut: een nog spontanere omzetting van de gaspedaalstand, extreem korte schakeltijden en snel opeenvolgende terugschakelingen met tussengas, bijvoorbeeld bij het inremmen vóór een bocht – steeds begeleid door een motorgeluid om stil van te worden.

In combinatie met het als meeruitvoering leverbare Sport Chrono Pakket, standaard bij de Boxster GTS, worden de schakeltijden verkort en schakelt de bak sportiever. Bovendien kunt u kiezen uit enkele extra schakelschema’s – voor compromisloos rijplezier.