Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

Porsche Stability Management (PSM) 911 Turbo

Porsche 911 Turbo - Porsche Stability Management (PSM)

Porsche Stability Management (PSM)

Alle modellen zijn standaard voorzien van het verder ontwikkelde Porsche Stability Management (PSM) – een automatisch regelsysteem voor de stabilisering in kritieke rijdynamische situaties. Sensoren meten constant de rijrichting, de rijsnelheid, het giermoment en de dwarsversnelling. Aan de hand van deze meetwaarden berekent het PSM de werkelijke bewegingsrichting. Bij een afwijking van de gewenste koers stuurt het PSM doelgerichte remcommando’s naar de afzonderlijke wielen om de auto te stabiliseren.

Bij accelereren op verschillende soorten wegdek zorgt PSM voor een duidelijke verbetering van de tractie door functies als ABD (automatisch remdifferentieel) en ASR (aandrijfslipregeling). In de stand SPORT PLUS van het Sport Chrono Pakket grijpt het PSM op een later tijdstip in en geeft het de sportieve rijder wat meer vrijheid.

Het PSM kan worden uitgeschakeld. Om uw eigen veiligheid te garanderen, schakelt het systeem weer automatisch in op het moment dat ten minste één voorwiel (en in de stand SPORT PLUS beide voorwielen) door het ABS wordt geremd. ABS en ABD blijven echter de hele tijd door actief.