Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

Sport Chrono Pakket 911 Turbo S

Porsche 911 Turbo S - Sport Chrono Pakket

Sport Chrono Pakket

De SPORT knop

Met de standaard SPORT knop hebt u de keuze uit een meer comfortabele of juist een meer sportieve afstelling.

Zodra u de SPORT knop indrukt, geeft het elektronische motormanagementsysteem de motor de sporen. In combinatie met het Sport Chrono Pakket (standaard bij de 911 Turbo S en in de 911 Turbo S Cabriolet) is dan ook de ‘overboost’-functie ingeschakeld en de dynamische motorsteunen zijn sportief straf afgesteld.

De Porsche Doppelkupplung (PDK) schakelt in de SPORT stand op een later tijdstip op en sneller terug. Bovendien worden de zeilmodus en de automatische start-stopfunctie automatisch uitgeschakeld.

Het Sport Chrono Pakket met dynamische motorsteunen

Het Sport Chrono Pakket met dynamische motorsteunen is standaard bij de 911 Turbo S modellen en als meeruitvoering leverbaar voor de 911 Turbo en de 911 Turbo Cabriolet. Hiermee kunnen het onderstel met de achterasbesturing, de motor, de versnellingsbak en de aerodynamica nog sportiever worden ingesteld.

Wezenlijke onderdelen van dit pakket zijn een digitale en analoge stopwatch op het dashboard, een Performance-indicatie in het Porsche Communication Management (PCM), de SPORT PLUS knop en de ‘overboost’-functie.

Wat verandert er in de stand SPORT PLUS? Het elektronische motormanagement maakt de motor nog gretiger, het Porsche Active Suspension Management (PASM) en het – in de 911 Turbo S modellen standaard – Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) gaan over op de stand SPORT PLUS en zorgen voor strakker afgestelde schokdempers, directer insturen in bochten en een nog stabieler liggende carrosserie. Ook de achterasbesturing reageert nog directer – voor een nog dynamischer instuurgedrag. Bovendien staan de front- en achterspoiler – onderdeel van de Porsche Active Aerodynamics (PAA) – in de stand SPORT PLUS in de Performance-stand. Zo kunt u het prestatiepotentieel van uw 911 Turbo volledig benutten – op het circuit bijvoorbeeld.

De ingrepen van het PSM vinden in de SPORT PLUS stand later plaats. Het inremmen voor een bocht verloopt met voelbaar meer souplesse: het PSM laat nu een sportievere rijstijl toe tijdens inremmen en uitaccelereren. Voor een extra dosis aan souplesse kiest u de stand SPORT PLUS en schakelt u PSM uit. Om uw veiligheid te garanderen, blijft het op de achtergrond steeds stand-by.

Als de stand SPORT of SPORT PLUS is ingeschakeld wordt bij maximaal accelereren de maximale laaddruk in het onderste en middelste toerengebied tegelijkertijd beperkt met ca. 0,15 bar: de overboost. Ook het koppel wordt tijdelijk verhoogd met 50 Nm – bij de 911 Turbo en bij de 911 Turbo Cabriolet tot 710 Nm. Bij de 911 Turbo S modellen tot 750 Nm.

Het Sport Chrono Pakket biedt nog 2 extra functies. Voor sportief rijgedrag van raceklasse. De eerste functie heet ‘Launch Control’. Deze regelt op het circuit bijvoorbeeld de optimale startacceleratie voor een vliegende start.

De tweede functie heet ‘Schakelschema circuit’. De PDK werkt nu met ultrakorte schakeltijden en optimale schakelpunten voor een maximaal acceleratievermogen. En voor compromisloze circuitkwaliteiten en voelbaar actieve schakelhandelingen.

Een andere centrale component van het Sport Chrono Pakket is de stopwatch op het dashboard. Voor de weergave, het opslaan en de analyse van rondetijden en alternatieve trajecten wordt het PCM uitgebreid met de Performance-indicatie.

Identiteit 911

Exterieurontwerp

Interieurontwerp

Techniek 911

Idee

Vermogen

De Porsche Doppelkupplung (PDK)

Porsche Traction Management (PTM)

De variabele turbinegeometrie (VTG)

VarioCam Plus

Het expansie-inlaatsysteem

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

Het zeilen

Sport Chrono Pakket

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

De dynamische motorsteunen

Het onderstel

Porsche Active Suspension Management (PASM)

De achterasbesturing

Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC)

De wielen + RDK

Porsche Active Aerodynamics (PAA)

Porsche Stability Management (PSM)

Het verlichtingsconcept

De remmen

De carrosserie

Porsche Side Impact Protection System (POSIP)

Interieur

De stoelen

Het SportDesign stuurwiel

De snelheidslimietindicator

De instrumenten

Bagage

Overige comfortuitrustingen

Porsche Communication Management (PCM)

BOSE® Surround Sound-System

Burmester® High-End Surround Sound-System

Het glazen schuif-kanteldak

Verbruik en recycling

De uitlaatgasreiniging

De brandstof

Geluid