Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

De achterasbesturing 911 Turbo S

Porsche 911 Turbo S - De achterasbesturing

De achterasbesturing

De tot de standaarduitrusting behorende achterasbesturing verbetert zowel de performance als het alledaagse gebruiksgemak. Het systeem bestaat uit 2 elektromechanische stelelementen, die in plaats van de conventionele geleidearmen op de achteras zijn gemonteerd. Dat stuurt de achterwielen van de 911 Turbo modellen snelheidsafhankelijk in een hoek tot 2,8 graden tegengesteld dan wel parallel ten opzichte van de voorwielen.

Bij snelheden tot 50 km/h sturen de achterwielen ten opzichte van de voorwielen in tegengestelde richting. Dat zorgt voor een virtuele verkorting van de wielbasis. Zo wordt de draaicirkel kleiner, het insturen van bochten verloopt duidelijk dynamischer en het inparkeren wordt eenvoudiger.

Bij snelheden boven de 80 km/h stuurt het systeem de achterwielen in dezelfde richting als de voorwielen. Het resultaat: een virtuele verlenging van de wielbasis en meer rijstabiliteit, bijvoorbeeld bij het veranderen van rijstrook op de snelweg.

Tussen de 50 km/h en 80 km/h vindt afhankelijk van de rijsituatie een continue overgang plaats tussen een tegengestelde stuurrichting en een parallelle stuurrichting. Dankzij de stabiliserende eigenschappen waarover de achterasbesturing beschikt, kon de overbrenging van de besturing rond de middenstand directer worden gemaakt. Het voordeel: meer souplesse zonder aan stabiliteit te moeten inboeten bij hogere snelheden.

De flexibiliteit van de achterasbesturing maakt duidelijk dat stabiliteit en souplesse, performance en gebruiksgemak geen tegenstrijdigheden zijn. De achterasbesturing zorgt voor meer wendbaarheid en veiligheid tijdens het rijden – en zorgt daarnaast voor een duidelijk verbeterde performance.