Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Het verlichtingsconcept

911 Turbo S Cabriolet
Porsche 911 Turbo S Cabriolet - Het verlichtingsconcept

Het verlichtingsconcept

Bi-xenonkoplampen met PDLS

Standaard op de 911 Turbo modellen: bi-xenonkoplampen met koplampsproeiers en dynamische lichtbundelhoogteverstelling – voor een gelijkmatige verlichting van het wegdek – en het Porsche Dynamic Light System (PDLS). Zijn dynamische bochtenverlichting laat de koplampen afhankelijk van de stuurinslag en de rijsnelheid in de bocht meezwenken.

De frontunits bevatten de in led-techniek uitgevoerde knipperlichten, dagrijverlichting en stadslichten. Voor een korte responstijd en een hoge lichtopbrengst.

Voor de achterlichten, het derde remlicht, de kentekenplaatverlichting, de knipperlichten aan de zijkanten en de achterkant en het mistachterlicht wordt eveneens gebruik gemaakt van led-techniek. Voor een korte responstijd en een hoge lichtopbrengst.

De adaptieve led-remlichten knipperen automatisch bij een abrupte remingreep. Zodra de auto tot stilstand is gekomen, worden automatisch de alarmlichten ingeschakeld. De verlichting beschikt verder over een automatische uitschakelfunctie en een coming-homefunctie.

De led-koplampen met Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS+)

De led-koplampen met Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS+) zijn een noviteit, die standaard is bij de 911 Turbo S en de nieuwe 911 Turbo S Cabriolet en als meeruitvoering leverbaar is voor de 911 Turbo modellen. Elke koplampunit bestaat uit 2 trapsgewijs geplaatste lampen – en maakt indruk.

Het led-licht is zeer helder en zorgt voor een nog betere verlichting van het wegdek. Dankzij de gelijkmatige uitlichting, de daglichtachtige kleur en de geringe verstrooiing is dit type verlichting minder vermoeiend voor de ogen dan andere systemen.

Het Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS+) kan worden gecombineerd met de led-koplampen. Naast alle functies die het PDLS biedt, beschikt PDLS+ bovendien over dynamisch grootlicht.

Dynamisch grootlicht wordt boven de 60 km/h ingeschakeld en herkent de verlichting van vooruitrijdende en tegemoetkomende auto’s. Zo kan het de intensiteit en de reikwijdte van de lichtbundel individueel aanpassen aan de situatie en traploos schakelen tussen dim- en grootlicht.

Het verlichtingsconcept

De frontunits van de 911 Turbo modellen bevatten de in led-techniek uitgevoerde knipperlichten en de stadslichten. Een rijlichtassistent maakt eveneens deel uit van de standaarduitrusting – zodra het donker wordt, schakelt de lichtassistent om van dagrijverlichting naar dimlicht.

De dagrijverlichting is bij de 911 Turbo en de 911 Turbo Cabriolet als lichtframe in de frontunits geïntegreerd. Bij de 911 Turbo S modellen is deze als 4-punts dagrijlicht in de koplampen opgenomen.