Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De snelheidslimietindicator

911 Turbo S Cabriolet
Porsche 911 Turbo S Cabriolet - De snelheidslimietindicator

De snelheidslimietindicator

De ParkAssistent

De ParkAssistent achter is standaard bij de nieuwe 911 Turbo modellen. Met 4 onopvallende sensoren aan de achterzijde waarschuwt hij de bestuurder met een akoestisch signaal voor herkende obstakels. Het interval van de geluidssignalen duidt de afstand tot het obstakel aan.

Bij de nieuwe 911 Turbo S en de nieuwe 911 Turbo S Cabriolet omvat de ParkAssistent ook 4 sensoren in de voorbumper (deze uitbreiding is tegen meerprijs leverbaar voor de 911 Turbo en de nieuwe 911 Turbo Cabriolet). Er wordt gewaarschuwd door middel van geluidssignalen en optisch door de schematische weergave van de auto op het centrale display.

De achteruitrijcamera

De als meeruitvoering leverbare achteruitrijcamera (alleen in combinatie met ParkAssistent voor en achter) maakt het achteruit inparkeren en manoeuvreren veel eenvoudiger. Dat gebeurt met behulp van het camerabeeld en met de dynamische hulplijnen die op het beeldscherm van het PCM verschijnen en het traject aanduiden dat de auto bij de actuele wielstand aflegt.

De snelheidslimietindicator

Als meeruitvoering leverbaar voor beide modellen: de snelheidslimietindicator. Via een camera in de behuizing van de achteruitkijkspiegel worden snelheidsbeperkingen, inhaalverboden en het einde van deze situaties herkend. De borden worden weergegeven op het kleurenscherm van het instrumentenpaneel en op het beeldscherm van het PCM. Als een verkeersteken niet wordt herkend – bijvoorbeeld bij hevige regenval of in het donker – wordt automatisch de in de navigatiemodule opgeslagen snelheidsbeperking weergegeven.

De cruise control

De automatische snelheidsregeling is standaard bij de 911 Turbo S en de nieuwe 911 Turbo S Cabriolet en als meeruitvoering leverbaar voor de 911 Turbo en de nieuwe 911 Turbo Cabriolet. Voor meer comfort tijdens lange ritten. De cruise control kan bij snelheden tussen 30 en 240 km/h met een tiptoets aan de stuurkolomhendel worden geactiveerd.

De adaptieve cruise control met Porsche Active Safe (PAS)

Deze is als meeruitvoering leverbaar en regelt de snelheid afhankelijk van de afstand tot uw voorligger. Een radarsensor bewaakt de rijstrook waarop uw auto zich bevindt tot 200 m voor u. Stel: u heeft een bepaalde snelheid ingesteld en nadert een voertuig voor u dat langzamer rijdt. De radarsensor registreert dit voertuig.

Nu verlaagt het systeem de snelheid van uw auto door gas terug te nemen of zacht te remmen tot max. 3,5 m/s. Net zo lang tot een van tevoren ingestelde afstand is ontstaan. Uw auto volgt nu het voertuig voor u met verlaagde snelheid. Als dit voertuig nog verder vertraagt, vermindert de adaptieve cruise control uw snelheid – tot stilstand.

Voor meer veiligheid verhoogt het systeem bovendien de remparaatheid als een korter wordende afstand tot het voertuig voor u is herkend. Zwaardere remingrepen moet de bestuurder echter zelf uitvoeren. Als de rijstrook weer vrij is, accelereert uw auto weer tot de oorspronkelijk ingestelde snelheid.

Als u het voertuig voor u te snel nadert, waarschuwt het Porsche Active Safe (PAS) u met een akoestisch en een optisch signaal. Bovendien wordt een korte remschok gegeven en zo nodig een remingreep gestart – hierbij wordt een door de bestuurder begonnen remactie binnen bepaalde systeemgrenzen versterkt.