Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

De dynamische motorsteunen 911 Turbo Cabriolet

Porsche 911 Turbo Cabriolet - De dynamische motorsteunen

De dynamische motorsteunen

De wetten van de fysica zijn een gegeven. Het is onmogelijk om die te veranderen. Maar we kunnen ze wel in ons voordeel gebruiken. Bijvoorbeeld om sneller onze bestemming te bereiken.

Voor een nog betere wegligging zorgen de dynamische motorsteunen als onderdeel van het Sport Chrono Pakket. Het elektronisch geregelde systeem beperkt de voelbare bewegingen en trillingen van de hele aandrijflijn – en dan vooral die van de motor – tot een minimum.

En het combineert de voordelen van een harde motorophanging met die van een zachte ophanging.

Een harde motorophanging is in rijdynamisch opzicht ideaal, want deze zorgt voor uiterste precisie in het rijgedrag.

Een zachte motorophanging daarentegen minimaliseert bewegingen en vibraties. Dat verhoogt het comfort op ongelijkmatig wegdek, maar gaat ten koste van de rijdynamiek.

Onze ingenieurs hebben dit probleem opgelost door de karakteristiek van de motorophanging aan te passen aan de rijstijl en wegdektoestand. Daarvoor zorgt een magnetiseerbare vloeistof en een elektrisch opgewekt magnetisch veld. Het gevolg: de stijfheid en de demping van de motorsteunen passen zich aan de omstandigheden aan. Bij lastwisselingen en in snelle bochten wordt het rijgedrag merkbaar stabieler. En bij een rustige rijwijze neemt het rijcomfort toe dankzij een zachtere afstelling van de dynamische motorophanging.

Je kunt je dus prima aan de regels houden – en toch meer uit het leven halen. Meer rijplezier bijvoorbeeld.