Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

Porsche Communication Management (PCM) 911 Turbo Cabriolet

Porsche 911 Turbo Cabriolet - Porsche Communication Management (PCM)

Porsche Communication Management (PCM)

Het Porsche Communication Management (PCM) is standaard in alle 911 Turbo modellen. PCM is de centrale besturingsunit voor audio, navigatie en communicatie. Weergaloos en veelzijdig, maar toch uiterst gebruiksvriendelijk.

Belangrijkste kenmerk is het 7 inch kleurentouchscreen met intuïtieve bediening. Maar u kunt ook de draai-drukknop gebruiken. De schermweergave is met maximaal 5 items per pagina heel overzichtelijk. De radio heeft 42 geheugenplaatsen, een dubbele FM-tuner met RDS-diversity, die op de achtergrond voortdurend de beste frequentie van het gekozen radiostation zoekt.

De cd-/dvd-speler is zowel geschikt voor de weergave van cd’s als audio-dvd’s en speelt ook mp3-disks af. Daarbij kan ook het geluid van video-dvd’s worden afgespeeld. Tegen meerprijs is PCM bovendien leverbaar met een geïntegreerde cd-/dvd-wisselaar voor maximaal 6 cd’s of dvd’s.

Met de standaard universele audio-ingang (USB) in het dashboardkastje kunt u uw iPod® of een andere willekeurige audiobron aansluiten – ook om op te laden. De bediening van de iPod® of een USB-stick vindt comfortabel en veilig plaats via het PCM, het als meeruitvoering leverbare multifunctionele stuurwiel of met de als meeruitvoering leverbare spraakbediening.

Via de USB-aansluiting kunnen bovendien de gegevens van de Performance-indicatie van het Sport Chrono Pakket en de elektronische rittenadministratie worden gedownload. Bovendien kunt u tot wel 5.000 titels in mp3-formaat op de 40 GB grote interne harde schijf (jukebox) van het PCM zetten – en vanaf daar laten afspelen. Podcasts en luisterboeken worden herkend en afgespeeld, Cover-Art wordt weergegeven.

In de navigatiemodule van het PCM kunt u kiezen tussen 3D- en 2D-weergave van de kaart. Zelfs 3D-weergave van terreinen met daaroverheen de satellietkaart alsmede de 3D-weergave van gebouwen is in bepaalde gebieden mogelijk. In de stand ‘splitscreen’ kan naast een gedeelte van de actuele kaart ook een lijst met pictogrammen worden weergegeven, die de komende route aangeven. Bovendien beschikt de navigatiemodule over een dynamische routeberekening die rekening houdt met officiële verkeersberichten (TMC), alsmede extra verkeerssensoren (TMC Pro)*.

De elektronische rittenadministratie

Het PCM is tegen meerprijs leverbaar met een elektronische rittenadministratie. Deze module registreert automatisch voor elke rit gegevens als kilometerstand, ritafstand, datum, tijd, vertrekpunt en bestemming. De gegevens kunnen via de USB-aansluiting worden geëxporteerd en met de bijgeleverde software thuis op de pc worden geanalyseerd. De software voldoet aan de eisen die de Duitse fiscus aan de automatische rittenadministratie stelt.

De telefoonmodule

De tegen meerprijs leverbare quadband gsm-telefoonmodule kenmerkt zich door een hoog bedieningscomfort en optimale gesprekskwaliteit. U kunt ervoor kiezen om uw simkaart rechtstreeks in de simkaartlezer van het PCM te plaatsen en vervolgens met uw handsfreeset te bellen. Maar het kan nog eenvoudiger: namelijk via de Bluetooth®-verbinding van uw mobiele telefoon dankzij SIM-Access Profile (SAP). Na een automatische koppeling wordt de antenne van uw mobiele telefoon uitgeschakeld om de batterij te sparen en verloopt de telefoonontvangst via de buitenantenne. Afhankelijk van het type mobiele telefoon zijn dan niet alleen de telefoonnummers op uw eigen simkaart, maar ook die van uw telefoongeheugen beschikbaar. Eveneens afhankelijk van het type mobiele telefoon kunt u de telefoon bedienen via het PCM, vanaf het als meeruitvoering leverbare multifunctionele stuurwiel of via de als meeruitvoering leverbare spraakbediening. Uw mobiele telefoon kan daarbij gewoon in uw jaszak blijven.

Daarnaast bestaat nog de optie om via de telefoonmodule en Bluetooth® bepaalde mobiele telefoons te koppelen die alleen het Handsfree Profile (HFP) ondersteunen. De gsm-verbinding verloopt hierbij standaard via de antenne van de mobiele telefoon. Het PCM fungeert als handsfreesysteem zodat de mobiele telefoon in uw zak of tas kan blijven.

Desgewenst is ook een draadloze Bluetooth ® hoorn voor de telefoonmodule verkrijgbaar. Deze is in het opbergvak op de middenconsole geplaatst en bevat een display en toetsenblok. De hoorn kan echter niet worden gebruikt als een Bluetooth®-verbinding via het Handsfee Profile (HFP) tot stand is gebracht.

De mobiele-telefoonvoorbereiding

Voor de Bluetooth®-verbinding van mobiele telefoons die alleen het Handsfree Profile (HFP) ondersteunen, is tegen meerprijs een mobiele-telefoonvoorbereiding leverbaar. Hierbij kan uw mobiele telefoon gewoon in uw jaszak blijven. Via het PCM kunnen echter alleen de basisfuncties van de mobiele telefoon worden bediend. De gsm-verbinding wordt standaard tot stand gebracht via de antenne van de mobiele telefoon.**

De tv-tuner

Desgewenst is een tv-tuner voor de ontvangst van ongecodeerde analoge en digitale tv-signalen (DVB-T)*** leverbaar.

Zo kunt u ook van uw 911 Turbo genieten als deze een keer niet in beweging is. Voor uw eigen veiligheid kunnen tijdens het rijden geen tv-beelden worden weergegeven.

De spraakbediening

Navigeren, telefoneren of naar de radio luisteren? U zegt het maar. Want vrijwel alle functies van het PCM zijn via de als meeruitvoering leverbare spraakbediening met steekwoorden op te roepen. In het algemeen kan elke menufunctie worden opgeroepen, zoals die op het scherm wordt weergegeven. De spraakbediening begrijpt de samenhangende ingave van navigatiereisdoelen, telefoonboekvermeldingen of radiozendernamen. Met spraakcommando’s kunt u ook door menulijsten bladeren. Het gebruik van het systeem vergt geen voorbereiding.

De digitale radio

Met de als meeruitvoering leverbare digitale radio kunnen digitaal uitgezonden radiozenders worden ontvangen. Hij beschikt over een dubbele DAB-tuner. Een automatische omschakeling tussen digitaal en analoog garandeert een optimale ontvangst van de gekozen zender.

De onlinediensten

Met de gratis Aha-radio-app kunt u via uw smartphone internetradio, newsfeeds, podcasts en audiomagazines op het PCM weergeven. Bovendien kan lokale informatie met spraakcommando’s worden opgevraagd, zoals het weerbericht. Ook het zoeken van een ‘Point of Interest’ en het overnemen hiervan in de navigatie is mogelijk. De ontvangst van de informatie vindt plaats via uw smartphone, de bediening via het PCM. De online diensten werken alleen in combinatie met de standaard universele audio-ingang (iPhone®) of optionele mobiele-telefoonvoorbereiding resp. de telefoonmodule (Android®). De Aha-radio-app is verkrijgbaar via iTunes® en Google Play®.****

* TMC Pro is beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

** Mobiele-telefoonvoorbereiding of telefoonmodule in HFP-modus: bij gebruik van een mobiele telefoon in de auto, kan de elektromagnetische veldsterkte in het interieur toenemen en kunnen de inzittenden worden blootgesteld aan elektromagnetische straling. Tijdens gebruik van de telefoonmodule van het PCM via een Bluetooth® SAP-verbinding of bij geplaatste simkaart wordt blootstelling aan elektromagnetische straling voorkomen, omdat daarbij altijd de buitenantenne van de auto wordt gebruikt.

*** In MPEG2-codering.

**** Voor het gebruik van de AHA-radiodiensten met de als meeruitvoering leverbare telefoonmodule moet in de PCM de HFP-functie worden geactiveerd.

Identiteit 911

Exterieurontwerp

Interieurontwerp

Techniek 911

Idee

De motoren

De Porsche Doppelkupplung (PDK)

Porsche Traction Management (PTM)

De variabele turbinegeometrie (VTG)

VarioCam Plus

Het expansie-inlaatsysteem

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

Het zeilen

Sport Chrono Pakket

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

De dynamische motorsteunen

Het onderstel

Porsche Active Suspension Management (PASM)

De achterasbesturing

Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC)

De wielen + RDK

Porsche Active Aerodynamics (PAA)

Porsche Stability Management (PSM)

Het verlichtingsconcept

De remmen

De carrosserie

Porsche Side Impact Protection System (POSIP)

De koprolbescherming

Interieur

De stoelen

Het SportDesign stuurwiel

De snelheidslimietindicator

De instrumenten

Bagage

Overige comfortuitrustingen

Porsche Communication Management (PCM)

BOSE® Surround Sound-System

Burmester® High-End Surround Sound-System

De cabrioletkap

Elektrisch bedienbare windscherm

Verbruik en recycling

De uitlaatgasreiniging

De brandstof

Geluid