Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) 911 Targa 4S

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

Als meeruitvoering leverbaar voor de nieuwe 911 Targa 4 en standaard op de nieuwe 911 Targa 4S: PTV in combinatie met de schakelbak of PTV Plus in combinatie met PDK. Dit systeem verbetert de rijdynamiek en de stabiliteit. Het werkt met een geregelde remingreep op de achterwielen en een sperdifferentieel op de achteras. Bij PTV is dit sperdifferentieel mechanisch, bij PTV Plus is het elektronisch geregeld waarbij de aandrijfkracht volledig variabel kan worden verdeeld.
Bij een dynamische rijstijl wordt bij een stuurinslag het wiel aan de binnenzijde van de bocht iets afgeremd. Daardoor beschikt het wiel in de buitenbocht tijdelijk over meer aandrijfkracht, waardoor er een extra draai-impuls volgt in de ingeslagen richting. Hierdoor stuurt de auto direct en dynamisch de bocht in.
Bij lage en gemiddelde snelheden neemt de souplesse en de stuurprecisie dankzij PTV of PTV Plus beduidend toe. Bij hoge snelheden en bij het uitaccelereren in bochten zorgt het achterassperdifferentieel daarbij voor extra rijstabiliteit. Ook op wisselend wegdek en bij regen en sneeuw blijken de voordelen die dit systeem in combinatie met Porsche Stability Management (PSM) biedt