Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Aerodynamica en design

911 GT3
Porsche 911 GT3 - Aerodynamica en design

Aerodynamica en design

In het grensbereik gelden duidelijke regels. Eén daarvan: sportief design alleen is niet voldoende. Elk detail moet functioneel zijn.

Het nieuwe front zorgt voor een nogmaals verbeterde luchtstroom naar de middelste luchtkoeler. Dat is te zien aan de voor de 911 GT3 typische luchtuitlaatopening onder de bagageruimteklep. Samen met de grotere frontspoilerrand zorgt die voor nog meer neerwaartse druk op de vooras. Alle luchtinlaatopeningen worden beschermd door titaniumkleurig afgewerkte luchtroosters. Zij laten zien waar het in de basis om draait: motorsport.

Als meeruitvoering zijn ook koplampen met led-techniek leverbaar. De V-vormige spiegelvoet van de SportDesi-buitenspiegels is vormgegeven volgens dezelfde designtaal als de velgharten en de luchtinlaatopening in het front.

De achterzijde samengevat in 3 woorden: breder, lager, dynamischer. De led-achterlichten benadrukken het horizontale lijnenspel van de achterzijde. De centrale dubbele eindpijp van het sportuitlaatsysteem is zwart gespoten.

Van verre herkenbaar op de 911 GT3: de vaste achterspoiler. De spoiler en motorkap zijn gemaakt van lichtgewicht kunststof. De stuwdruk-inlaat bestaat nu uit één deel.

Voor neerwaartse druk en voldoende lucht voor de motor is dus gezorgd. Bovendien wordt de aerodynamica verbeterd door de nieuwe bodemplaatbekleding met diffusoreffect bij de achterzijde. Het resultaat: veel neerwaartse druk voor veel rijstabiliteit en een cw-waarde van 0,33.

De nieuwe 911 GT3 is nog meer verbonden met de weg. En voelt zich in het grensbereik helemaal in zijn element.