Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

Porsche Traction Management (PTM) 911 Carrera 4S

Porsche Traction Management (PTM)
Getoond model: 911 Carrera 4S

Porsche Traction Management (PTM)

Het Porsche Traction Management (PTM) is bij alle 911 Carrera 4-wielaangedreven modellen standaard. Het bestaat uit een permanente 4-wielaandrijving met elektronisch geregelde, kenveldgestuurde lamellenkoppeling, het automatische remdifferentieel (ABD) en de aandrijfslipregeling (ASR).

De elektronisch geregelde lamellenkoppeling regelt de verdeling van de aandrijfkracht tussen de permanent aangedreven achteras en de vooras.

Door de continue bewaking van de rijtoestand kan op verschillende rijsituaties gereageerd worden: sensoren controleren continu onder andere de toerentallen van alle 4 de wielen, de langs- en dwarsacceleratie van de auto, alsmede de stuurinslag.

Als bijvoorbeeld bij het accelereren de achterwielen dreigen door te slippen, wordt meer aandrijfkracht naar voren geleid doordat de lamellenkoppeling ingrijpt. Bovendien voorkomt ASR dat de wielen doordraaien door het motorvermogen aan te passen. In bochten wordt altijd precies voldoende kracht op de voorwielen overgebracht om optimaal spoorbehoud te garanderen. De indicatie voor 4-wielaandrijving in het instrumentenpaneel toont de actuele verdeling van de aandrijfkrachten.

Zo waarborgt het PTM in samenspel met het Porsche Stability Management (PSM) in elke rijsituatie de juiste verdeling van de krachten voor excellente voortstuwing: op lange rechte stukken, in krappe bochten en op wegdek met uiteenlopende wrijvingswaarden.