Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

De airbags 911 Carrera 4S Cabriolet

Porsche 911 Carrera 4S Cabriolet - De airbags
Getoond model: 911 Carrera S Cabriolet

De airbags

De vooruitstrevende airbagtechnologie van de 911 Carrera modellen: fullsize airbags voor bestuurder en passagier, die afhankelijk van de ernst en aard van het ongeval (frontaal of schuin van voren) in twee fasen worden geactiveerd. Bij een minder zware aanrijding wordt de eerste fase geactiveerd om de inzittenden te beschermen. De airbag wordt daarbij minder hard opgeblazen waardoor de inzittenden minder zwaar worden belast.

Voor het herkennen van de kracht en richting van een botsing zijn in aanvulling op de centrale eenheid op de middentunnel, 2 extra sensoren bij de koplampen ingebouwd. Een ongeval wordt zo niet alleen eerder maar ook nauwkeuriger herkend en geanalyseerd.

Het Porsche Side Impact Protection System (POSIP)

Zowel Coupé als Cabriolet, de 911 beschikt standaard over het Porsche Side Impact Protection System (POSIP). Het bestaat uit de bescherming bij ongevallen van opzij in de portieren en 2 zij-airbags aan elke zijde: in de zijwangen van de stoelen zit een thorax- airbag geïntegreerd, in de portierpanelen een hoofdairbag, die zich van onder naar boven uit het portierpaneel ontvouwt.

Met een volume van elk 10 liter voor de thorax-airbag en elk 15 liter voor de hoofdairbag bieden ze veel bescherming bij ongevallen van opzij.

De rolbescherming van de Cabriolet modellen

De torsie- en buigstijfheid van de 911 Carrera Cabriolet modellen is uitmuntend, ondanks een laag gewicht. De torderingen zijn zelfs bij wegoneffenheden minimaal.

Voor een betere bescherming bij een koprol zorgt een automatisch uitschuivend koprolbeschermingssysteem. De 2 rolbeugels zitten achter de achterstoelen en zijn met veerkracht voorgespannen. De koprolsensor controleert continu de kantelveranderingen van de carrosserie, de langs- en dwarsacceleratie en het contact met de weg. In geval van nood wordt in milliseconden de rolbeugel vrijgelaten.