Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

Porsche Communication Management (PCM) 911 Carrera 4S Cabriolet

Porsche Communication Management (PCM)

Porsche Communication Management (PCM)

Het Porsche Communication Management (PCM) inclusief navigatiemodule.

Naar wens kunt u voor de 911 modellen het Porsche Communication Management (PCM) bestellen. PCM is de centrale regeleenheid voor audio, navigatie en communicatie. Efficiënt, veelzijdig, en desondanks gemakkelijk te bedienen.

Hoofdkenmerk is het 7 inch grote kleuren- touchscreen met hoge resolutie, dat u intuïtief kunt bedienen. Of u gebruikt de draai-drukknop. De beeldschermweergave is met maximaal 5 lijstvermeldingen per pagina bijzonder overzichtelijk. In de voetregel van het beeldscherm wordt een helpfunctie weergegeven.

De radio heeft 42 geheugenplaatsen, een dubbele FM-tuner met RDS-diversity, die op de achtergrond voortdurend de beste frequentie van het gekozen radiostation zoekt, en verder onder meer een dynamische autostore-functie.

De cd-/dvd-speler is zowel geschikt voor de weergave van cd’s als audio-dvd’s en speelt ook mp3-disks af. Daarbij kan ook het geluid van video-dvd’s worden afgespeeld. Tegen meerprijs is het PCM bovendien leverbaar met een geïntegreerde cd-/dvd-wisselaar voor maximaal 6 cd’s of dvd’s.

Met de universele audio-ingang (USB) in het dashboardkastje kunt u uw iPod® of een andere willekeurige audiobron aansluiten – ook om op te laden. De bediening van de iPod® of een USB-stick vindt comfortabel en veilig via het PCM, het optionele multifunctionele stuurwiel of de optionele spraakbediening plaats.

Via de USB-aansluiting kunnen bovendien de gegevens van de performance-indicatie van het Sport Chrono Pakket alsmede van het elektronische rittenboek worden gedownload. Bovendien kunnen er maximaal 5.000 titels (40 GB) in mp3-formaat op de interne harde schijf (zgn. jukebox) van het PCM worden opgeslagen, en van daar worden afgespeeld. Podcasts en luisterboeken worden herkend en afgespeeld, cover-art wordt weergegeven.

In de navigatiemodule van de PCM met een snelle harde schijf kunt u kiezen tussen 3D- en 2D-weergaven van de kaart. Zelfs 3D-weergave van terreinen met daaroverheen de satellietkaart alsmede de 3D-weergave van gebouwen is in bepaalde gebieden mogelijk. In de stand ‘splitscreen’ kan naast een gedeelte van de actuele kaart ook een lijst met pictogrammen weergegeven worden, die de komende route aangeven.

Bovendien beschikt de navigatiemodule over een dynamische routeberekening die rekening houdt met officiële verkeersberichten (TMC), alsmede extra verkeerssensoren (TMC Pro)*

De spraakbediening

Navigeren, telefoneren of naar de radio luisteren? U zegt het maar. Want vrijwel alle functies van het PCM zijn via de als meeruitvoering leverbare spraakbediening met hele woorden op te roepen. In het algemeen kan elke menufunctie worden opgeroepen, zoals die op het scherm wordt weergegeven. De spraakbediening begrijpt de samenhangende ingave van navigatiereisdoelen, telefoonboekvermeldingen of radiozendernamen. Met spraakcommando’s kunt u ook door menulijsten bladeren. Het gebruik van het systeem vergt geen voorbereiding.

De elektronische rittenadministratie

Het PCM is tegen meerprijs leverbaar met een elektronische rittenadministratie. Deze module registreert automatisch voor elke rit gegevens als kilometerstand, ritafstand, datum, tijd, vertrekpunt en bestemming. De gegevens kunnen via de USB-aansluiting worden geëxporteerd en met de bijgeleverde software thuis op de pc worden geanalyseerd. De software voldoet aan de eisen die de Nederlandse fiscus aan de automatische rittenadministratie stelt.

De snelheidslimietindicator

De snelheidslimietindicator beschikt over een camera die snelheidsbeperkingen, inhaalverboden en de opheffing ervan registreert. Deze informatie wordt weergegeven in het tft-kleurenbeeld- Snelheidslimietindicator scherm in het instrumentenpaneel en op het display van het PCM. Als een verkeersbord niet wordt herkend – bijvoorbeeld bij sterke regenval of in het donker – wordt automatisch de in de navigatiemodule vastgelegde snelheidslimiet getoond. Het voordeel: u kunt uw aandacht volledig op het verkeer richten.

De tv-tuner

Voor als u eens stilstaat met uw 911: een naar wens verkrijgbare tv-tuner ontvangt niet-versleutelde analoge en digitale tv (DVB-T)**. Voor uw eigen veiligheid is er tijdens het rijden geen tv-beeld beschikbaar.

Voor uw eigen veiligheid kunnen tijdens het rijden geen tv-beelden worden weergegeven.

* TMC Pro beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

** In MPEG-2-codering.

Identiteit 911

Techniek 911

Exterieurontwerp

Interieurontwerp

911 ’50 Years Edition’ optional package

Karakter

De motoren

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

Het zeilen

De 7 versnellings schakelbak

De Porsche Doppelkupplung (PDK)

Het uitlaatsysteem

Het inlaatsysteem

De directe benzine-inspuiting (DFI)

Het VarioCam Plus systeem

De geïntegreerde dry-sumpsmering

Porsche Traction Management (PTM)

De stuurinrichting

Sport Chrono Pakket

De dynamische motorsteunen

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

Porsche Active Suspension Management (PASM)

Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC)

De wielen + RDK

De voor- en achteras

De remmen

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Verlichtingsconcept

Porsche Stability Management (PSM)

De airbags

De constructie

De diefstalbeveiliging

De rolbescherming van de Cabriolet modellen

Het interieur

De stuurwielen

De instrumenten

De stoelen

Adaptieve cruise control incl. Porsche Active Safe (PAS)

Overige comfortuitrustingen

Transport

Cabrioletkap

Elektrisch bedienbare windscherm

Porsche Communication Management (PCM)

Burmester® High-End Surround Sound-System

BOSE® Surround Sound-System

Mobiele-telefoonvoorbereiding

De Onlinediensten

Het audiosysteem CDR

De uitlaatgasreiniging

Verbruik en recycling

De brandstof