Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Exterieurontwerp

911 Carrera 4
Porsche - Exterieurontwerp
Getoond modellen: 911 Carrera 4, 911 Carrera S Cabriolet

Exterieurontwerp

Het profiel van de nieuwe 911 laat zien wat wij hiermee bedoelen. De verlengde wielbasis zorgt voor een verbeterde rijstabiliteit en een hogere bochtendynamiek. Door de kortere overhang oogt de 911 compact en wendbaar.

Een sportieve totaalindruk die door een verlaging van de auto en de verbreding van de spoorbreedte aan de voorzijde ten opzichte van het vorige model wordt bekrachtigd: de 911 Carrera modellen zijn vooraan 46 mm verbreed en de 911 Carrera S modellen zelfs 52 mm. Bij de nieuwe 911 Carrera modellen met 4-wielaandrijving komt daar nog eens de 44 mm bredere achterzijde bij. De voordelen van dit alles? Nog meer grip en souplesse bijvoorbeeld.

Het lijnenspel is ook typisch 911. Kenmerkend in zijn ontwikkeling. Laten we de details eens van dichtbij bekijken.

De vormgeving van de auto met een grotere spoorbreedte voor en een vlakkere daklijn draagt bij aan de dynamische en sportief-elegante verschijning van de 911 van voren. En het zorgt voor een uiterst lage Cw-waarde van 0,29 bij de 911 Carrera.

De standaard ovale bi-xenonkoplampen doen klassiek aan. Ze bieden een blik in het technisch markante binnenste van de lampen. Tegen meerprijs is het Porsche Dynamic Light System (PDLS) met dynamische bochtenverlichting en snelheidsafhankelijke rijverlichtingsregeling leverbaar.

Knipperlichten, dagrijverlichting en stadslichten in de aparte frontunits zijn uitgevoerd in led-techniek. Deze units zijn heel vlak geconstrueerd en vormen daarmee een mooi contrast met de koplampen. Samen met de 2 geïntegreerde luchtinlaten geven ze de 911 zijn onmiskenbare gezicht.

De vormtaal van de achterzijde is scherp. Qua design, qua looks en qua effect. Deze indruk wordt gewekt door de heldere lijnen en de smalle led-achterlichten: zij benadrukken de horizontale lijnen van de achterzijde. De verlichte doorlopende achterlichten van de 4-wielaangedreven modellen benadrukken dit nogmaals.

Onmiskenbaar Porsche: de roestvaststalen eindpijpen. Bij de S-modellen zijn ze aan beide zijden dubbel uitgevoerd. De brede achterspoiler is uitschuifbaar. Voor minder opwaartse kracht in elke rijsituatie en daardoor nog meer rijstabiliteit.

De wielen: de 911 Carrera modellen wordt standaard met 19 inch wielen geleverd, bij de 911 Carrera S modellen behoren de 20 inch wielen tot de standaarduitrusting. De groot uitgevoerde wielen verlenen de 911 nog meer sportieve autoriteit. De nieuw ontwikkelde banden met grote afrolomtrek verbeteren bovendien het comfort en de performance.

Een belangrijke functie is weggelegd voor het logo op de achterzijde: dit staat voor de Porsche identiteit.

Samenvattend: elke vorm heeft een functie. Een uiterst eenvoudig ontwerpprincipe, maar het maakt de 911 tot wat hij is.