Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) 911 Carrera 4

Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC)
Afbeelding links: Snel gereden bocht met de 911 Carrera zonder PDCC (impressie); Afbeelding rechts: Snel gereden bocht met de 911 Carrera S met PDCC (impressie)

Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC)

Gaan de dingen zoals gewoonlijk, dan is het niet moeilijk om consequent te zijn. Maar wat als de richting plotseling verandert? Dan komt het aan op een sterk karakter.

Een Porsche volgt een duidelijke lijn en toont zijn sterke karakter. Een Porsche gedraagt zich sportief en direct en beschikt over een uitstekende wegligging.

Deze eigenschap kan voor de S-modellen van de 911 Carrera nog verder worden versterkt: met de als meeruitvoering leverbare onderstelregeling Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC). Het effect: de auto ligt nog beter, nog sportiever op de weg.

PDCC is een actief stabilisatiesysteem dat dwarsrotaties tegengaat. De auto helt minder over in bochten. Bovendien slingert de auto minder op golvende wegen.

Dit wordt gerealiseerd door stabiliserende hydraulische actuators ofwel cilinders voor een optimalisering van de wielvlucht. Bij elk afzonderlijk wiel worden zo, afhankelijk van stuuruitslag en dwarsacceleratie, krachten opgebouwd, die de neiging tot overhellen van de carrosserie compenseren.

Het effect? Een verbeterde rijdynamiek en meer comfort op de weg – bij elke snelheid. Daarnaast een geoptimaliseerd instuurgedrag en evenwichtige reacties op lastwisselingen.

Simpel gezegd: de banden en de auto hebben meer grip op de weg en bochten kunnen relaxter en sneller worden gereden.

PDCC zet maatstaven voor wat betreft de rijprestaties, het rijcomfort en het rijplezier. Uw ‘vertrouwde’ gang van zaken gaat bij de 911 op de Porsche manier.