Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Archive 2008

Nieuwe Porsche 911 Targa vanaf de herfst met glazen dak en kofferklepUiterst moderne aandrijving voor de Targa


Met de nieuwe 911 Targa sluit de onderneming Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG uit Stuttgart de snelste generatiewissel ooit in de 911-familie af. Twee nieuwe motoren met rechtstreekse benzine-inspuiting verbeteren tegelijk het vermogen en de zuinigheid, de snelschakelende Porsche-versnellingsbak met dubbele koppeling volgt de automatische versnellingsbak Tiptronic S op en het elektronisch geregelde Porsche Traction Management (PTM) vervangt de tot nu toe gebruikte vierwielaandrijving.

De jongste modelreeks in de nieuwe 911-generatie is nog steeds in twee varianten beschikbaar, als 911 Targa 4 en 911 Targa 4S. De basisversie wordt aangedreven door een 3,6-liter boxermotor met een vermogen van 345 pk (254 kW) en haalt daarmee een topsnelheid van 284 km/u. De krachtbron van de 911 Targa 4S haalt uit een cilinderinhoud van 3,8 liter een vermogen van 385 pk (283 kW) en stuwt de sportwagen tot 297 km/u.

Het ongewijzigde optische hoogtepunt van de 911 Targa vormt het 1,54 m2 grote glazen dak. Dat bestaat uit twee segmenten, enerzijds het elegante schuifdak en anderzijds de praktische kofferklep in glas. Het dak schuift in zeven seconden volledig open onder de achterklep en creëert zo een open ruimte van 0,45m2. Het schuifdak is standaard voorzien van een nieuw zonnescherm dat nog meer privacy biedt en dat het volledige oppervlak van het schuifdak afdekt. Het kan onafhankelijk van het dak elektrisch worden bediend. Het glazen dak en de kofferklep zijn beide vervaardigd uit getint glas en beschermen zo ook op zonnige zomerdagen tegen uv-straling en teveel warmte.

Met de nieuwe Carrera-motoren introduceert Porsche de rechtstreekse benzine-inspuiting bij de sportwagens. Dat heeft verscheidene voordelen: tot 8,5 procent meer vermogen, 11,2 procent minder verbruik en 13,6 procent minder CO2-uitstoot afhankelijk van model en uitrusting.

Met de nieuwe versnellingsbak met dubbele koppeling, die over zeven versnellingen gespreid is, biedt Porsche in optie een alternatief voor de manuele zesversnellingsbak. De PDK-versnellingsbak vervangt de tot nu toe gebruikte Tiptronic S en onderscheidt zich behalve door zijn ongekend hoge schakelsnelheid ook door zijn bijzonder zuinige karakter. Daardoor laten de nieuwe Targa-modellen op het vlak van dynamisch rijplezier nauwelijks wensen onvervuld. De 911 Targa 4 sprint in 5,2 seconden van 0 tot 100 km/u, het krachtigere S-model heeft voldoende aan 4,9 seconden – telkens met handgeschakelde zesversnellingsbak. De optionele Porsche-versnellingsbak met twee koppelingen schakelt nog sneller en bepaalt daarmee de norm: de Targa 4 met 3,6-litermotor klokt af op exact 5 seconden, de Targa 4S doet er op z’n best 4,7 seconden over.

Ook bij de vierwielaandrijving vindt een technologiewissel plaats. In de nieuwe 911 Targa lost het elektronisch gestuurde Porsche Traction Management (PTM) de tot nu toe aanwezige vierwielaandrijving met visco-lamellenkoppeling af. Het nieuwe systeem combineert het typische Porsche-rijplezier van de achterin geplaatste motor en de oorspronkelijke achterwielaandrijving met nog meer rijstabiliteit, trekkracht en agiele handling. Het PTM leidt daartoe in alle omstandigheden de optimale hoeveelheid koppel via een lamellenkoppeling bijkomend naar de voorwielen. Net als bij alle nieuwe Carrera 4-modellen zorgt het standaard mechanische sperdifferentieel achteraan voor nog betere rijdynamiek.

De nieuwe 911 Targa staat vanaf 25 oktober 2008 in de showrooms.

2008/07/28