Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera
Porsche - Newsroom & Press

Newsroom & Press

De Porsche newsroom is een dienst die geleverd wordt door Porsche Communication voor journalisten, bloggers en sociale media gebruikers; www.newsroom.porsche.com

Deze sectie bevat een volledige selectie van onze persboodschappen.

Lichter, sneller, pittiger: de nieuwe 911 Carrera 4Doorontwikkelde intelligente vierwielaandrijving voor nog meer rijplezier en veiligheid


Porsche lanceert de nieuwe 911 Carrera 4. Die combineert de uitstekende prestaties en de energie-efficiëntie van de nieuwe Carrera-generatie met de dynamische voordelen die de modernste versie van de intelligente vierwielaandrijving PTM (Porsche Traction Management) biedt. De voor Porsche typische verdeling van de aandrijfkracht in het voordeel van de achterwielen garandeert bij de jongste variant van de 911 een maximum aan rijdynamiek op de meest uiteenlopende ondergronden en in alle weersomstandigheden. De nieuwe 911 Carrera 4 biedt trekkracht en dynamiek maal vier.

De nieuwe vierwielaangedreven 911 komt in vier varianten op de markt: 911 Carrera 4 en 911 Carrera 4S, telkens als coupé en als cabriolet. Ze hebben dezelfde genen als de achterwielaangedreven versies: het lichtgewichtkoetswerk en -onderstel en de motoren en versnellingsbakken zijn volledig identiek, met uitzondering van enkele specifieke aanpassingen in functie van de vierwielaandrijving. Dat betekent dat alle vier de modellen ondanks hun straffere motor- en rijprestaties beduidend minder brandstof verbruiken dan hun voorgangers. De besparing kan oplopen tot 16%. Bovendien is de nieuwe 911 Carrera 4 tot 65 kg lichter dan voordien.

Het meest opmerkelijke kenmerk van de 911 met vierwielaandrijving blijft zijn brede achterkant. In vergelijking met de tweewielaangedreven 911 Carrera-modellen zijn de wielkasten achteraan telkens 22 mm breder, de banden van de achterwielen zijn 10 mm breder. De traditionele rode lichtband die de achterlichten met elkaar verbindt, kreeg een nieuwe vormgeving.

Porsche Intelligent Performance: hoog prestatiepotentieel, laag verbruik

Alle nieuwe modellen beschikken standaard over de manuele zevenversnellingsbak, optioneel is de PDK-zevenversnellingsbak met dubbele koppeling verkrijgbaar. Afhankelijk van de uitrusting spurt de 350 pk (257 kW) krachtige 911 Carrera 4 Coupé in 4,5 s van 0 tot 100 km/u (Cabriolet: 4,7 s) en haalt hij een topsnelheid van 285 km/u (Cabriolet: 282 km/u). Het verbruik in combinatie met de PDK-versnellingsbak bedraagt bij de Coupé 8,6 l/100 km (CO2-uitstoot: 203 g/km), bij de Cabriolet 8,7 l/100 km (205 g CO2/km).

Onder de motorkap van de 911 Carrera 4S Coupé en Cabriolet schuilt een 3,8-liter boxermotor van 400 pk (294 kW), die een spurt van 0 tot 100 km/u in 4,1 s (Cabriolet: 4,3 s) en een topsnelheid van 299 km/u (Cabriolet: 296 km/u) mogelijk maakt. Het verbruik in combinatie met de PDK bedraagt voor de Coupé 9,1 l/100 km (215 g CO2/km) en 9,2 l/100 km voor de Cabriolet (217 g CO2/km).

Nieuw: weergave van de vierwielaandrijving, Porsche Active Safe, glazen schuifdak, uitgebreid Sport Chrono-pakket

In de nieuwe 911 Carrera 4 vertelt een nieuw menu tussen de instrumenten de bestuurder hoe de aandrijfkracht via de PTM-vierwielaandrijving verdeeld wordt. Met de lancering van de vierwielaangedreven Carrera-modellen introduceert Porsche bovendien voor de volledige modelreeks de optionele adaptieve snelheidsregelaar met onderlinge afstandsregeling tussen wagens ACC (Adaptive Cruise Control). In combinatie met de PDK wordt de ACC uitgebreid met de veiligheidsfunctie Porsche Active Safe (PAS), die kop-staartaanrijdingen helpt te voorkomen. Verder biedt Porsche voor de 911 Carrera Coupé als optie een nieuw glazen schuifdak aan. Op de 911-modellen met manuele versnellingsbak en Sport Chrono-pakket wordt in de Sport Plus-modus voortaan automatisch tussengas gegeven bij het terugschakelen, wat nog sportiever rijden mogelijk maakt.

De nieuwe vierwielaangedreven modellen lossen een bijzonder succesvolle generatie af, waarvan sinds 2008 in totaal ca. 24.000 exemplaren verkocht werden, goed voor een aandeel van 34% in de totale verkoop van de 997 van de tweede generatie. Die stond voor een van de grootste sprongen voorwaarts op het vlak van de aandrijving in de geschiedenis van de vierwielaangedreven 911: een nieuwigheid waren de rechtstreeks ingespoten benzinemotoren, de PDK-versnellingsbak met dubbele koppeling en het elektronisch gestuurde Porsche Traction Management (PTM). In juli 2011 bekroonde Porsche de modelreeks met de 911 Carrera 4 GTS, die uitpakte met een krachtigere 3,8-litermotor van 408 pk (300 kW).

Wereldpremière op het autosalon van Parijs

Prijzen en opties zullen binnenkort verstuurd worden.

2012/08/27

Kies het betreffende jaar voor de volledige lijst met onze persberichten.