Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Porsche Traction Management (PTM) 911 Turbo S Cabriolet

Porsche 911 Turbo S Cabriolet - Porsche Traction Management (PTM)

Porsche Traction Management (PTM)

Het Porsche Traction Management (PTM) met watergekoelde voorastransmissie is standaard bij alle 911 Turbo modellen. Het bestaat uit een actieve 4-wielaandrijving met een elektronisch geregelde, kenveldgeregelde lamellenkoppeling, een automatisch remdifferentieel (ABD) en aandrijfslipregeling (ASR).

PTM brengt het hoge vermogen van de 911 Turbo modellen nog effectiever en directer over op de weg. Dit is te danken aan de waterkoeling van de voorastransmissie. Water geleidt warmte beter dan lucht. Zo zorgen de koelmantels die aan de transmissie zijn bevestigd voor meerdere voordelen: vlak na de koude start zorgt het water ervoor dat de transmissie sneller op temperatuur komt – de optimale bedrijfstemperatuur wordt zo sneller bereikt. De warmte die tijdens het rijden ontstaat wordt beter afgevoerd. Daardoor kan meer moment – oftewel meer vermogen – door de transmissie aan de vooras worden afgegeven.

De elektronisch geregelde, volledig variabele lamellenkoppeling van het PTM regelt de verdeling van de aandrijfkracht tussen de permanent aangedreven achteras en de vooras.

Door de continue bewaking van de rijtoestand kan op verschillende rijsituaties worden gereageerd: sensoren controleren continu onder andere de toerentallen van alle 4 de wielen, de langs- en dwarsacceleratie van de auto alsmede de stuurinslag.

Als bijvoorbeeld bij het accelereren de achterwielen dreigen door te slippen, wordt meer aandrijfkracht naar voren geleid doordat de lamellenkoppeling ingrijpt. Bovendien voorkomt ASR dat de wielen doordraaien door het motorvermogen aan te passen. In bochten wordt altijd precies voldoende kracht op de voorwielen overgebracht om optimaal spoorbehoud te garanderen.

Zo garandeert het PTM in samenspel met het Porsche Stability Management (PSM) in elke rijsituatie de juiste verdeling van de krachten voor excellente voortstuwing: op lange rechte stukken, in scherpe bochten en op wegdek met uiteenlopende wrijvingswaarden.

Penders Porsche Centre Liège

Penders Porsche
Wettelijke verantwoordelijke:
Thomas Desmarets
Rue Laguesse 17
B-4460 Grâce-Hollogne

Tel: +32 (0) 4 349 40 10
Fax: +32 (0) 4 349 40 19
E-Mail: info@porschecentreliege.be