Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De directe benzine-inspuiting (DFI) 911 Carrera 4S

Porsche 911 Carrera 4S - De directe benzine-inspuiting (DFI)

De directe benzine-inspuiting (DFI)

Het DFI-systeem spuit de brandstof direct en tot op de milliseconde nauwkeurig in de verbrandingskamer. De straalen kegelhoek van de meergatsverstuivers worden daarbij optimaal afgestemd op koppel, vermogen, verbruik en emissie. Voor een efficiënte verbranding.

Bij de directe inspuiting regelt de motorregeling de inspuittijd voor elke cilinder afzonderlijk en de inspuithoeveelheid voor elke cilinderrij. Voor een betere verbranding en een zo laag mogelijk brandstofverbruik.

Er worden tot drie inspuitimpulsen per verbranding gegeven. Daardoor treden de katalysatoren sneller in werking na een koude start en stijgt het koppel bij hoge toerentallen.

DFI zorgt voor een verbeterde inwendige koeling van de verbrandingskamer omdat de mengselvorming direct in de cilinder plaatsvindt. De daardoor hogere compressieverhouding resulteert in nog meer vermogen terwijl het motorrendement verder toeneemt. De inspuiting wordt geregeld door het elektronische motormanagement. De lambdasondes bewaken de emissies continu.

Porsche Centre Knokke

Geeraerd PCK bvba
Managing Director: Hugues Geeraerd
Natiënlaan 144 a
B-8300 Knokke-Heist

Tel: +32 (0) 50 / 631 911
Fax: +32 (0) 50 / 890 991
E-Mail: info@pck.porsche.be