Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Porsche Active Suspension Management (PASM) 911 Carrera 4S

Porsche Active Suspension Management (PASM)

Porsche Active Suspension Management (PASM)

Standaard in de 911 Carrera S modellen en als meeruitvoering leverbaar voor de 911 Carrera: PASM, de elektronische verstelling van het schokdempersysteem. Afhankelijk van rijstijl en wegdek regelt dit systeem actief en continu de schokdemperkracht. De carrosserie is ook nog eens 10 mm verlaagd.

Het PASM heeft 2 instellingen die u met een knop in de middenconsole kunt regelen. In de stand Normaal is de demping afgestemd op sportief comfort, terwijl de stand Sport duidelijk sportiever en stugger aanvoelt.

Voor een efficiënte regeling beschikt de 911 over een veelvoud aan sensoren die carrosseriebewegingen, bijvoorbeeld bij sterk accelereren, remmen of op een oneffen wegdek registreren. Het regelapparaat berekent daaruit de actuele rijomstandigheid, en regelt afhankelijk van de gekozen modus de demperstijfheid.

Een voorbeeld: in de sportstand worden de schokdempers volgens de ‘strakke’ karakteristiek afgeveerd. Bij oneffenheden in het wegdek schakelt het PASM binnen milliseconden over op een minder strakke veringskarakteristiek om het wegcontact te verbeteren. Zodra het wegdek onder de banden weer effen wordt, schakelt het systeem terug op de oorspronkelijk ingestelde dempingskarakteristiek. Als u in de normale stand kiest om sportiever te rijden, regelt het systeem zich automatisch in op de sportievere rijstijl en wordt er een sportievere karakteristiek gekozen. De demping wordt strakker, de rijstabiliteit en veiligheid nemen toe.

Het resultaat is voelbaar: meer rijstabiliteit, meer comfort, meer performance.

Het PASM-sportonderstel

Optioneel verkrijgbaar voor de 911 Carrera Coupé modellen in combinatie met 20 inch wielen en Porsche Torque Vectoring (PTV) of Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus): het PASM-sportonderstel.

De carrosserie ligt ten opzichte van het standaardonderstel 20 mm lager en ten opzichte van het PASM-onderstel 10 mm lager. De schokdempers zijn harder en korter en de dwarsstabilisatoren van de voor- en achteras hebben een hogere torsiestijfheid. De frontspoilerrand is nog sportiever vormgegeven en de achterspoiler schuift nog verder uit. Dit zorgt niet alleen voor nog minder opwaartse kracht bij de vooras, maar ook voor neerwaartse druk op de achteras. De op deze manier verbeterde aerodynamica zorgt voor een nog betere performance.

Porsche Centre Knokke

Geeraerd PCK bvba
Managing Director: Hugues Geeraerd
Natiënlaan 144 a
B-8300 Knokke-Heist

Tel: +32 (0) 50 / 631 911
Fax: +32 (0) 50 / 890 991
E-Mail: info@pck.porsche.be