Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren 911 Carrera S Cabriolet

Porsche - Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren
Getoond model: 911 Carrera

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

Verbruik/emissie* van de 911 modellen: Stadsverkeer in l/100 km 18,9-11,3; Buitenwegen in l/100 km 8,9-6,6; Gemiddeld in l/100 km 12,4-8,2; CO2-emissie in g/km 289-191.

De gangbare mening over de autosport: het gaat altijd alleen maar om vermogen. Uit ervaring weten we echter dat met uitsluitend meer paardenkrachten nog geen enkele race gewonnen is. Veel belangrijker zijn voor ons ideeën – voor intelligentere autoconcepten en efficiëntere aandrijvingen. Dat geldt ook voor de openbare weg. Want waar het werkelijk om gaat, is het maximale uit het beschikbare te halen.

De automatische start-stopfunctie

Standaard bij de 911 Carrera modellen: de automatische start-stopfunctie.

Bij wagens met schakelbak slaat de motor automatisch af, als u bijvoorbeeld bij een rood verkeerslicht de versnellingshendel in neutraal zet en het koppelingspedaal loslaat. Bij wagens met Porsche Doppelkupplung (PDK) schakelt de motor uit, als tijdens een wachtmoment de rem ingetrapt blijft.

De audio- en communicatiesystemen blijven gewoon werken terwijl de automatische airconditioning de temperatuur op het ingestelde niveau houdt, ook al is de motor dan uitgeschakeld. U merkt hierbij slechts 2 veranderingen: de stilte en de brandstofbesparing. Zodra u de koppeling intrapt of de rem loslaat (bij wagens met Porsche Doppelkupplung), wordt de motor snel en comfortabel weer gestart.

In bepaalde situaties is de automatische start-stopfunctie niet actief, bijvoorbeeld bij extreme buitentemperaturen, bij een ingedrukte SPORT knop of bij een lage accuspanning. Bovendien kunt u de functie met een knop in de middenconsole uitschakelen.

Het thermomanagement

Het thermomanagement regelt de temperatuur in de motor en de versnellingsbak door de warmtestromen gericht te sturen.

Motor en versnellingsbak worden snel op hun optimale bedrijfstemperatuur gebracht. Door een efficiëntere verbranding en minder wrijving daalt het brandstofverbruik.

De boordnetrecuperatie

Voor een verbruiksreductie in de 911 Carrera modellen zorgt ook de standaard boordnetrecuperatie. De accu wordt – bij voorkeur tijdens het remmen – via de dynamo opgeladen. Tijdens het accelereren wordt het vermogen van de dynamo zo nodig verlaagd. De elektrische systemen worden vooral door de eerder in de accu opgeslagen energie gevoed.

Kronos Porsche Centre Gembloux

Wettelijke verantwoordelijke: Thierry Van Dalen
VDT Development BVBA – Afgevaardigd Bestuurder
Chaussée de Tirlemont, 91.1
B-5030 Gembloux

Tel: +32 (0)81 / 626 911
Fax: +32 (0)81 / 626 912
E-Mail: info@kronos.porsche.be