Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Porsche Stability Management (PSM) 911 Carrera 4S

Porsche 911 Carrera 4S - Porsche Stability Management (PSM)
Getoond model: 911 Carrera 4S

Porsche Stability Management (PSM)

De 911 Carrera modellen zijn standaard uitgerust met het doorontwikkelde Porsche Stability Management (PSM), een automatisch regelsysteem voor de stabilisering in kritieke rijdynamische situaties. Sensoren meten constant de rijrichting, de rijsnelheid, het giermoment en de dwarsversnelling. Aan de hand van deze meetwaarden berekent het PSM de werkelijke bewegingsrichting. Bij een afwijking van de gewenste koers stuurt het PSM doelgerichte remcommando’s naar de afzonderlijke wielen om de auto te stabiliseren.

Bij accelereren op een wisselend wegdek zorgt PSM voor een duidelijke verbetering van de tractie door functies als ABD (automatische remdifferentieel) en ASR (aandrijfslipregeling). In de stand SPORT PLUS van het tegen meerprijs leverbare Sport Chrono Pakket grijpt het PSM op een later tijdstip in en geeft het de sportieve rijder wat meer vrijheid.

Zoekt u misschien nog iets sportievers? Het PSM kan worden uitgeschakeld. Om uw eigen veiligheid te garanderen, schakelt het systeem weer automatisch in op het moment dat ten minste één voorwiel (en in de stand SPORT PLUS beide voorwielen) door het ABS wordt geremd. ABS en ABD blijven echter de hele tijd door actief.

Samenvattend: PSM zorgt voor hoge rijstabiliteit en veiligheid, maar tegelijk ook voor uitzonderlijke souplesse. Nog zo’n vermeende tegenstrijdigheid. En nog meer Porsche identiteit.

Kronos Porsche Centre Gembloux

Wettelijke verantwoordelijke: Thierry Van Dalen
VDT Development BVBA – Afgevaardigd Bestuurder
Chaussée de Tirlemont, 91.1
B-5030 Gembloux

Tel: +32 (0)81 / 626 911
Fax: +32 (0)81 / 626 912
E-Mail: info@kronos.porsche.be