Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Exterieurontwerp Panamera S E-Hybrid

Porsche Panamera S E-Hybrid - Exterieurontwerp

Exterieurontwerp

Bij het ontwerpen van een sportwagen kun je de mode volgen en trends najagen. Daarmee red je het wel tot het volgende seizoen. Maar hoe creëer je iets wat niet alleen nu in de smaak valt, maar ook in de toekomst nog voor opwinding zorgt? Wij zijn ervan overtuigd dat je daarvoor vast moet houden aan je principes. Je eigen koers moet blijven varen. Om op die manier iets nieuws tot stand te brengen.

De vormtaal en het lijnenspel van de Panamera modellen zijn typisch Porsche. De voorspatschermen steken boven de voorklep uit. De achterspatschermen maken een extra gespierde indruk. De daklijn loopt naar achteren toe af. Eveneens typisch Porsche is de evolutie van het design. Doelgerichter, scherper, gespierder.

Dat is bijvoorbeeld te zien aan de vergrote luchtinlaten in het front. Ze zorgen voor een optimale koeling van de motor en de remmen. Dat ze er ook nog eens fraai uitzien, is een plezierig neveneffect.

Het lijnenspel aan de achterzijde is scherper geworden. De achterruit is groter, vlakker en - net als de automatisch uitschuifbare achterspoiler - breder. De achterlichten met led-techniek zijn smaller en hebben een markante vormgeving. De achterzijde van de Panamera modellen oogt moderner en krachtiger.

Eveneens een lichtend voorbeeld van de evolutie van het Panamera design zijn de koplampen. Standaard bij de Panamera Turbo: led-koplampen inclusief Porsche Dynamic Light System (PDLS). Standaard op de andere modellen: bi-xenonkoplampen. De dagrijverlichting bestaat uit 4 led-spots die in de koplampen zijn geïntegreerd. Samen met de geprononceerdere powerdome op de motorkap, de side skirts en de buitenspiegels geven ze de Panamera een sportieve uitstraling. Traditionele waarden en een vooruitstrevend design gaan zo hand in hand. Nu ontbreekt alleen nog uw eigen interpretatie van de Panamera. Met 17 exterieurkleuren, een lederuitrusting die in diverse kleurstellingen leverbaar is, wielen die maximaal 20 inch groot zijn en vele andere opties kunt u uw auto een geheel eigen gezicht geven.

Porsche Centre Geel

Antwerpseweg 71
B-2440 Geel

Tel: +32 (0)14 / 57 97 20
Fax: +32 (0)14 / 59 34 00
E-Mail: info@verellen.porsche.be