Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

De hulpsystemen Panamera 4S

Porsche Panamera 4S - De hulpsystemen
Getoond model: Panamera S E-Hybrid

De hulpsystemen

De ParkAssistent

De ParkAssistent met 6 sensoren aan de voorzijde en 4 sensoren aan de achterzijde is standaard bij alle Panamera modellen en waarschuwt de bestuurder met een akoestisch signaal voor obstakels die zich voor of achter de auto bevinden. Het interval van de geluidssignalen duidt de afstand tot het obstakel aan.

Er wordt niet alleen met geluidssignalen, maar ook optisch gewaarschuwd – door de schematische weergave van de auto in bovenaanzicht op het centrale display. Hierop is de afstand tot een obstakel grafisch zichtbaar.

De achteruitrijcamera

Met de tegen meerprijs leverbare achteruitrijcamera wordt nauwkeurig achteruit inparkeren en manoeuvreren, maar ook het aankoppelen van een aanhangwagen een stuk eenvoudiger. Camerabeelden plus de dynamische hulplijnen die op het beeldscherm van het PCM verschijnen, laten het traject zien dat de auto bij de actuele wielstand aflegt.

Surround View (omgevingscamera)

Het tegen meerprijs leverbare Surround View systeem voegt 3 in het front en de buitenspiegelbehuizingen geplaatste hoge resolutie-camera’s toe aan de achteruitrijcamera. Uit de input van de 4 camera’s berekent het systeem een virtueel vogelperspectief voor de auto en geeft dit weer op het display van het PCM. Als extra ondersteuning bij het inparkeren en manoeuvreren, aangezien ook lage obstakels voor en naast de auto herkend kunnen worden. Bovendien kunt u heen en weer schakelen tussen verschillende cameraperspectieven, om bijvoorbeeld meer overzicht te krijgen in krappe uitritten.

Cruise control

Om tijdens een lange rit van nog meer comfort te kunnen genieten, behoort een cruise control tot de standaarduitrusting. De cruise control is te gebruiken bij snelheden tussen 30 en 240 km/h en wordt bediend met een schakelaar op de stuurkolomhendel.

Adaptieve cruise control incl. Porsche Active Safe (PAS)

De adaptieve cruise control is leverbaar tegen meerprijs en regelt de snelheid van uw auto afhankelijk van de afstand tot uw voorligger. Een radarsensor in de voorbumper bewaakt de rijbaan waarin uw auto zich bevindt tot 200 m vooruit. Stel: u rijdt met een bepaalde vooraf ingestelde snelheid en nadert een auto die met een lagere snelheid rijdt. Het systeem past daarop de snelheid van uw auto aan door gas te minderen of licht af te remmen. Net zolang tot een vooraf ingestelde afstand tot uw voorligger bereikt is. Abruptere remingrepen dient de bestuurder om veiligheidsredenen zelf uit te voeren.

Uw Panamera volgt nu de auto die voor u rijdt. Remt uw voorligger nog meer af, dan verlaagt de cruise control ook uw snelheid verder – zo nodig totdat u helemaal stilstaat. Zodra de rijbaan voor u weer vrij is, accelereert uw auto automatisch tot de oorspronkelijk ingestelde snelheid is bereikt. Het systeem kan worden ingeschakeld bij snelheden tussen de 30 en 210 km/h. Om na een automatische stop weg te rijden, gebruikt u de bedieningshendel of bedient u het gaspedaal. De geïntegreerde stop-and-go-functie maakt het desgewenst mogelijk om in een file automatisch af te remmen en op te trekken.

Voor meer veiligheid zorgt het eveneens geïntegreerde Porsche Active Safe (PAS). Als u uw voorligger te snel nadert, wordt de bestuurder via een akoestisch en optisch signaal en een remschok gewaarschuwd dat moet worden ingegrepen. Bovendien kan het systeem corrigerend bij het remmen ingrijpen en de remdruk vergroten als de situatie daarom vraagt. Indien nodig zelfs tot aan een noodstop.

De rijstrookwisselhulp

De tegen meerprijs leverbare rijstrookwisselhulp bewaakt met behulp van radarsensoren de ruimte achter de auto en de dode hoek. Vanaf een snelheid van 30 km/h waarschuwt het systeem de bestuurder door middel van een optisch signaal in de buitenspiegels voor voertuigen die met hoge snelheid van achteren naderen, of zich in de dode hoek bevinden. Vooral op de snelweg zorgt de rijstrookwisselhulp voor meer comfort en veiligheid. Het systeem grijpt echter niet automatisch in en laat zich op elk willekeurig moment ook uitschakelen.

De Lane Departure Warning

Een camera in de binnenspiegelbehuizing controleert het rijbaangedeelte voor de auto. Als u een rijbaanmarkering nadert en de auto de rijbaan dreigt te verlaten terwijl het knipperlicht niet is ingeschakeld, waarschuwt het systeem desgewenst middels een geluidssignaal.

De snelheidslimietindicator

De snelheidslimietindicator (alleen in combinatie met PCM) is als meeruitvoering voor alle modellen leverbaar. Via een camera in de binnenspiegel worden verkeersborden met snelheidsbeperkingen, inhaalverboden en het einde van deze situaties herkend. De maximumsnelheid en een eventueel inhaalverbod worden weergegeven in het instrumentenpaneel en op het beeldscherm van het PCM. Het voordeel: in tegenstelling tot de in de navigatiemodule opgeslagen snelheidsbeperkingen kan dit systeem ook tijdelijke snelheidsbeperkingen weergeven.

Idee

Exterieurontwerp

Interieurontwerp

Belangrijkste standaarduitrusting

De motoren

Porsche Traction Management (PTM)

De directe benzine-inspuiting (DFI)

Porsche Doppelkupplung (PDK)

Het VarioCam Plus systeem

De variabele nokkenasverstelling

De automatische start-stopfunctie

Het zeilen

Het uitlaatsysteem

Sport knop met Sport Chrono

Stuurinrichting en Servotronic Plus

Porsche Active Suspension Management (PASM)

De adaptieve luchtvering

PDCC met PTV Plus

De wielen en het bandenspanningscontrolesysteem (RDK)

Porsche Stability Management (PSM)

De verlichting

De remmen

De carrosserieconstructie

Airbags en gordelsysteem

De diefstalbeveiliging

Comfort

De stoelen

De stuurwielen

De hulpsystemen

Entry & Drive

Porsche Car Connect (PCC)

Bagageruimte

Het audiosysteem CDR

Porsche Communication Management (PCM)

Porsche Rear Seat Entertainment

Telefoonmodule en Mobiele-telefoonvoorbereiding

BOSE® Surround Sound-System

Burmester® High-End Surround Sound-System

De uitlaatgasreiniging

Lichte constructie en recycling

Porsche Centre Geel

Antwerpseweg 71
B-2440 Geel

Tel: +32 (0)14 / 57 97 20
Fax: +32 (0)14 / 59 34 00
E-Mail: info@verellen.porsche.be