Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Porsche Doppelkupplung (PDK) Cayman S

Porsche Doppelkupplung (PDK)

Porsche Doppelkupplung (PDK)

Verbruik/emissie* van de Cayman modellen: Stadsverkeer in l/100 km 12,7-10,6; Buitenwegen in l/100 km 7,1-5,9; Totaal in l/100 km 9,0-7,7; CO2-emissie in g/km 211-180.

Natuurlijk kunt u de schakelstrategie ook aan ons overlaten – om u volledig te concentreren op uw bochtenstrategie: met de als meeruitvoering leverbare 7-traps Porsche Doppelkupplung (PDK) met zowel handbediening als automaatstand. De voordelen: zeer comfortabel wegrijden, extreem snel schakelen zonder onderbreking van de aandrijfkracht, een snellere acceleratie, een lager verbruik en meer comfort.

De PDK is samengesteld uit 2 transmissies die in 1 behuizing zijn ondergebracht. Bij toepassing van 2 transmissies zijn er ook 2 koppelingen nodig. Een 2-voudige koppeling verbindt de beide deeltransmissies met elkaar via 2 aparte priseassen om de krachten afwisselend op de motor over te brengen. Hierdoor wordt de motorkracht altijd via één deeltransmissie en één koppeling gedistribueerd, terwijl de volgende versnelling van de andere deeltransmissie al is gekozen. Tijdens het schakelen wordt één koppeling geopend, terwijl de andere op hetzelfde moment wordt gesloten. Hierdoor kan in milliseconden worden geschakeld.

Met de geactiveerde SPORT knop benut de PDK zijn voordelen optimaal: bijvoorbeeld door een nog spontanere reactie op het gaspedaal, kortere schakeltijden en snel opeenvolgende terugschakelingen met tussengas, bijvoorbeeld bij het afremmen voor een bocht. En dat alles begeleidt door een intense motorsound.

In combinatie met het als meeruitvoering leverbare Sport Chrono Pakket – standaard op de Cayman GTS – worden de schakeltijden van de PDK nog korter, de schakelacties nog sportiever. Daarnaast kunt u kiezen uit tal van schakelstrategieën – voor compromisloos rijplezier.

Porsche Centre Geel

Antwerpseweg 71
B-2440 Geel

Tel: +32 (0)14 / 57 97 20
Fax: +32 (0)14 / 59 34 00
E-Mail: info@verellen.porsche.be