Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De dynamische versnellingsbaksteunen Cayman S

Porsche - De dynamische versnellingsbaksteunen

De dynamische versnellingsbaksteunen

Verbruik/emissie* van de Cayman modellen: Stadsverkeer in l/100 km 12,7-10,6; Buitenwegen in l/100 km 7,1-5,9; Totaal in l/100 km 9,0-7,7; CO2-emissie in g/km 211-180.

Onderdeel van het tegen meerprijs verkrijgbare Sport Chrono Pakket: dynamische versnellingsbaksteunen. Het elektronisch geregelde systeem minimaliseert de voelbare trillingen en vibraties van de aandrijflijn, vooral die van de motor.

En het combineert de voordelen van zowel strakke als zachtere versnellingsbaksteunen.

Een stevige ondersteuning van de versnellingsbak is rijtechnisch gezien het beste, vanwege een hoge nauwkeurigheid in het rijgedrag. Zachte versnellingsbaksteunen daarentegen minimaliseren de trillingen en vibraties. Het rijcomfort op ongelijkmatig wegdek neemt hierdoor toe, maar dit gaat ten koste van de rijdynamiek.

De dynamische versnellingsbaksteunen passen hun karakteristiek aan de rijstijl en verkeerssituatie aan. Dit doen ze met behulp van een magnetische vloeistof en een elektrisch gegenereerd magneetveld. Wat u daarvan merkt: stijfheid en demping van de versnellingsbaksteunen passen zich aan de omstandigheden aan. Bij lastwisselingen en in snel gereden bochten wordt het rijgedrag merkbaar stabieler. En bij een gematigde rijstijl stijgt het rijcomfort dankzij een zachtere instelling van de dynamische versnellingsbaksteunen.

Het resultaat: compromisloze sportieve performance in bochten – en een hoog comfort.

Met de SPORT of SPORT PLUS knop schakelt u de dynamische versnellingsbaksteunen van Normaal op Sport of Performance

De waarden voor dwars- en langsversnellingen kunt u in combinatie met het als meeruitvoering leverbare PCM op het kleurenscherm van de rechter klok bekijken.

Porsche Centre Geel

Antwerpseweg 71
B-2440 Geel

Tel: +32 (0)14 / 57 97 20
Fax: +32 (0)14 / 59 34 00
E-Mail: info@verellen.porsche.be