Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

Exterieurontwerp Boxster

Porsche - Exterieurontwerp

Exterieurontwerp

Verbruik/emissie* van de Boxster modellen: Stadsverkeer in l/100 km 12,7-10,6; Buitenwegen in l/100 km 7,1-5,9; Gemiddeld in l/100 km 9,0-7,7; CO2-emissie in g/km 211-180.

Wij hebben opnieuw de performance van de Boxster gedefinieerd. En bepaald hoe de roadster van de toekomst eruit ziet. Zo hebben we een symbool voor onafhankelijkheid gecreëerd. Net als zijn grote voorbeelden. Eén daarvan is de 550 Spyder. Een Porsche die nog altijd het gevoel belichaamt écht vrij te zijn.

De verticale lijn van de koplampen is een verwijzing naar de Porsche racesport van de jaren zestig en zeventig – en leidt deze naar de toekomst. Door de grote luchtinlaten straalt de voorzijde van de Boxster kracht uit. Het lijnenspel op de flanken maakt vooral één ding duidelijk: de onbedwingbare drang naar voren.

De lange wielbasis, de naar voren getrokken voorruit en het in gesloten toestand zeer vlak aflopende dak onderstrepen het lange wigvormige silhouet. Stijlbepalend: grote wielen tot 20 inch, een grote spoorbreedte en geprononceerde spatschermen. Samen met de luchtinlaten aan de zijkant onderstrepen ze bovendien het middenmotorconcept – en roepen ze herinneringen op aan de 718 RS 60 Spyder.

De dynamische vorm van de portieren verbetert de luchtstroom naar de luchtinlaten aan de zijkant. Bovenaan volgt het portier de vorm van de auto in lengterichting, onderaan gaat deze over in een gespierde dorpel.

Zelfs bijzonder onder de Porsche modellen: de zorgvuldig gepositioneerde randen die in een elegante lijn via de spatschermen naar de achterzijde lopen. Een ander highlight aan de achterzijde: de spoiler. Deze schuift bij 120 km/h automatisch uit en zorgt voor minder opwaartse kracht. In ingeschoven toestand gaat de rand van de spoiler over in de vorm van de expressieve led-achterlichten. Het achteruitrijlicht en het mistachterlicht zijn in het midden onder de achterspoiler geplaatst.

De onderzijde achter met de geïntegreerde rvs eindpijp in het midden – tweekanaals bij de Boxster S en de Boxster GTS – rondt het krachtige design van de achterzijde helemaal af.

Samengevat: de Boxster verwijst naar een groots verleden. En is tegelijkertijd een geheel nieuwe interpretatie van de roadster – met een duidelijke drang naar voren. De Boxster verkeert in optimale conditie en is erop gebrand om de bestuurder eindeloos in beweging te zetten.

Boxster Idee

Karakter

Exterieurontwerp

Interieurontwerp

Vermogen

De boxermotoren

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

Zeilen

6 versnellings schakelbak

Porsche Doppelkupplung (PDK)

Uitlaatsysteem

Resonantie-inlaatsysteem

Direct Fuel Injection (DFI)

VarioCam Plus systeem

Geïntegreerde dry-sumpsmering

Motormanagement

Stuurinrichting

Sport Chrono Pakket

Dynamische versnellingsbaksteunen

Porsche Torque Vectoring (PTV)

Porsche Active Suspension Management (PASM)

Wielen + RDK

Remmen

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Verlichtingsconcept

Porsche Stability Management (PSM)

Airbags

De koprolbescherming

Carrosserieconstructie

Diefstalbeveiliging

Interieur

Porsche Communication Management (PCM)

BOSE® Surround Sound System

Stuurwielen

Instrumenten

Stoelen

Lederpakket

Airconditioning

Universele audio-ingang

Mobiele-telefoonvoorbereiding

Audiosysteem CDR

Overige comfortuitrustingen

Cabrioletkap

Uitlaatgasreiniging

Verbruik en recycling

Brandstof

Porsche Centre Geel

Antwerpseweg 71
B-2440 Geel

Tel: +32 (0)14 / 57 97 20
Fax: +32 (0)14 / 59 34 00
E-Mail: info@verellen.porsche.be