Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren Boxster S

Porsche - Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren
Getoond model: Boxster

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

Verbruik/emissie* van de Boxster modellen: Stadsverkeer in l/100 km 12,7-10,6; Buitenwegen in l/100 km 7,1-5,9; Gemiddeld in l/100 km 9,0-7,7; CO2-emissie in g/km 211-180.

Thermomanagement

Door een gerichte regeling van de warmtestromen en door een op de motortemperatuur afgestemde stapsgewijze inschakeling van de diverse koelcircuits, worden motor en versnellingsbak sneller opgewarmd. Dat verlaagt de wrijving – en daarmee het brandstofverbruik en de CO2-emissie. Bovendien zorgt het thermomanagement bij een sportieve rijstijl voor een verlaging van het temperatuurniveau om hoge prestaties mogelijk te maken.

Automatische start-stopfunctie

De in de Boxster modellen standaard aanwezige start-stopfunctie schakelt de motor uit als u de versnelling bij het wachten voor een rood verkeerslicht in de neutrale stand zet en het koppelingspedaal loslaat. Bij wagens met Porsche Doppelkupplung (PDK) hoeft u tijdens het wachten alleen de rem in te trappen. De audioen communicatiesystemen blijven ook bij uitgeschakelde motor gewoon werken.

Zodra u de koppeling intrapt of de rem loslaat, wordt de motor door het systeem direct weer gestart. Dit zorgt per saldo vooral in het stadsverkeer en bij file op de snelweg voor een lager brandstofverbruik.

Boordnetrecuperatie.

Een andere functie om de efficiency te verbeteren in de Boxster modellen is de boordnetrecuperatie. Hierbij wordt de accu vooral tijdens het afremmen via de dynamo opgeladen. Bij het accelereren staat daarentegen het volledige vermogen van de verbrandingsmotor ter beschikking, omdat de elektrische systemen in deze periode voor het grootste deel door de eerder in de accu opgeslagen energie worden gevoed.

Porsche Centre Geel

Antwerpseweg 71
B-2440 Geel

Tel: +32 (0)14 / 57 97 20
Fax: +32 (0)14 / 59 34 00
E-Mail: info@verellen.porsche.be