Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Exterieurontwerp 911 Turbo

Porsche 911 Turbo - Exterieurontwerp

Exterieurontwerp

Over de afkomst van de 911 Turbo modellen is geen twijfel mogelijk. De vormtaal, de proporties en het lijnenspel zijn typisch Porsche. De spatborden zijn hoger dan de voorklep en achter bovendien 28 millimeter breder ten opzichte van de vorige generatie, wat voor een krachtige uitstraling zorgt. De hoogte van de auto en de overhang voor en achter werden gereduceerd, de wielbasis daarentegen met 100 mm verlengd. Dat verbetert de rijstabiliteit en maakt de daklijn langer. De 911 Turbo modellen ogen krachtiger en nog sportiever.

Typisch 911 Turbo is de tweedelige achterspoiler. Hij vormt samen met de adaptieve spoiler aan de voorzijde het systeem Porsche Active Aerodynamics (PAA).

Het design van de 911 Turbo zet ook als Cabriolet maatstaven. Met zijn vorm en zijn functie: geïntegreerde ondersteunende magnesiumelementen maken de stoffen kap licht en toch uiterst stabiel. Bovendien zorgen ze ervoor dat het onmiskenbare lijnenspel van de 911 behouden blijft.

De 20 inch wielen zijn gesmeed en hebben een hoogwaardige bi-color afwerking.

De standaardwielen van de 911 Turbo S en 911 Turbo S Cabriolet zijn een halve inch breder en zijn voorzien van centrale wielmoeren, die hun oorsprong vinden in de motorsport.

Eveneens standaard bij de 911 Turbo S modellen zijn de voorbumper met extra luchtinlaten (airblades) en de SportDesign buitenspiegels met V-vormige spiegelvoet. Hun sierlijke vorm laat zien dat sportiviteit niet alleen een kwestie van kracht is. Het laat zien dat je gewicht kunt besparen en tegelijkertijd de uitstraling vergroten.

De led-koplampen met Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS+) zijn een ander voorbeeld van de hoge eisen die we onszelf stelden bij het ontwerpen van de 911 Turbo modellen. Ze verbruiken minder energie en geven het S-model standaard een nog exclusievere uitstraling. Als meeruitvoering zijn ze ook leverbaar voor de 911 Turbo en de 911 Turbo Cabriolet.

Porsche Centre Geel

Antwerpseweg 71
B-2440 Geel

Tel: +32 (0)14 / 57 97 20
Fax: +32 (0)14 / 59 34 00
E-Mail: info@verellen.porsche.be