Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) 911 Turbo S

Porsche 911 Turbo S - Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

Standaard bij alle 911 Turbo modellen: PTV Plus. Het systeem ter verhoging van de rijdynamiek en stabiliteit werkt met een geregelde koppelverdeling op de achterwielen en een elektronisch geregeld sperdifferentieel op de achteras.

Afhankelijk van de stuurinslag en -snelheid, de gaspedaalstand, giermomenten en de snelheid verbetert PTV Plus het stuurgedrag en de stuurnauwkeurigheid door gericht afremmen van het rechterof linkerachterwiel.

Ter illustratie: bij een dynamische rijstijl wordt bij een stuurinslag het achterwiel aan de binnenzijde van de bocht iets afgeremd. Daardoor komt er tijdelijk meer aandrijfkracht vrij op het achterwiel in de buitenbocht, waardoor er een extra draai-impuls volgt in de ingeslagen richting. Hierdoor stuurt de auto direct en dynamisch de bocht in.

Bij lage en gemiddelde snelheden neemt de souplesse en de stuurprecisie dankzij PTV Plus beduidend toe. Bij hoge snelheden en bij het uitaccelereren in bochten zorgt het elektronisch geregelde achterassperdifferentieel met een volledig variabele koppelverdeling bovendien voor extra rijstabiliteit.

Ook op wisselend wegdek en bij regen en sneeuw blijken de voordelen die dit systeem in combinatie met Porsche Stability Management (PSM) biedt voor de rijstabiliteit overduidelijk.

Wat u daarmee wint? Een bijzonder hoge dwarsdynamische stabiliteit van de auto en een uitstekende tractie. Maar ook een enorme souplesse bij elke snelheid – gekoppeld aan nauwkeurig instuurgedrag en evenwichtige reacties op lastwisselingen. En wat nog meer? Enorm veel plezier in bochten.

Porsche Centre Geel

Antwerpseweg 71
B-2440 Geel

Tel: +32 (0)14 / 57 97 20
Fax: +32 (0)14 / 59 34 00
E-Mail: info@verellen.porsche.be