Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

Idee 911 Turbo S

Porsche 911 Turbo S - Idee

Idee

Verbruik/emissie* van de 911 modellen: Stadsverkeer in l/100 km 18,9-11,3; Buitenwegen in l/100 km 8,9-6,6; Gemiddeld in l/100 km 12,4-8,2; CO2-emissie in g/km 289-191.

Hij sprint in 3,1 seconden van 0 naar 100 km/h. Toch kenmerkt de 911 Turbo S zich ook door rust. Dat klinkt wellicht paradoxaal. Maar dit wordt gerealiseerd door het speelse gemak waarmee het S-model prestaties van het hoogste niveau levert.

De 3,8-liter 6-cilinder biturbomotor levert 412 kW (560 pk) tussen 6.500 1/min en 6.750 1/min – dat is nog eens 29 kW (40 pk) meer dan in de 911 Turbo.

Het maximumkoppel bedraagt 750 Nm met ‘overboost’, een functie van het standaard Sport Chrono Pakket met dynamische motorsteunen. Het vermogen wordt door de 7-traps Porsche Doppelkupplung (PDK) overgedragen aan de permanente 4-wielaandrijving Porsche Traction Management (PTM). Laten we de topsnelheid nog even noemen: 318 km/h. Vermogenscijfers die des te indrukwekkender zijn omdat ze worden geleverd in combinatie met niet minder indrukwekkende verbruikscijfers. De 911 Turbo S heeft een gemiddeld gebruik (gemeten volgens de NETC) van slechts 9,7 liter per 100 km. Voor deze maatstaf is onder meer het systeem Porsche Active Aerodynamics (PAA) verantwoordelijk: de flexibele aanpassing van de front- en achterspoiler verbetert de performance – en verlaagt het verbruik.

Ook de 911 Turbo S is standaard voorzien van achterasbesturing. Deze verenigt de uiteenlopende eisen die aan een high-performance sportwagen voor dagelijks gebruik worden gesteld: veel souplesse in combinatie met een hoge mate van rijstabiliteit. Nog zo'n schijnbare tegenstrijdigheid bij Porsche.

De onderstelregeling Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) voor het verminderen van de rol- en duikneigingen van de carrosserie is standaard. Samen met het Porsche Active Suspension Management (PASM) – de elektronische verstelling van het schokdempersysteem – en het Porsche Stability Management (PSM) zorgt dat ervoor dat de 911 Turbo S niet alleen qua dynamiek, maar ook met betrekking tot het onderstel maatstaven zet.

Een maximale controle biedt ook het high performance remsysteem Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB). Dit heeft op het circuit reeds de nodige beproevingen doorstaan en is standaard bij de 911 Turbo S.

Voor veel comfort zorgen ook andere standaard systemen zoals de cruise control of de ParkAssistent voor en achter. Net als de led-koplampen in combinatie met het Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS+).

De prestatiedrang van de 911 Turbo S is ook zichtbaar aan de achterzijde: met het ‘turbo S’ logo en de donker verchroomde eindpijpen. Aan de zijkant blijkt deze uit de SportDesign buitenspiegels met V- vormige spiegelvoet en de gesmede, gepolijste 20 inch 911 Turbo S wielen. De centrale wielmoeren verwijzen naar de motorsport.

In het interieur zijn exclusieve materialen en een hoogwaardige afwerking standaard. Of specifieker: de bi-color lederuitrusting in zwart-granaatrood. De interieurpanelen in carbon. De dorpellijsten met ‘turbo S’ logo. De adaptieve sportstoelen Plus met 18-voudig verstelmechanisme en memorypakket voor de bestuurder, de lederen achterzijde van de stoelen voorzien van dubbele stiknaad.

Vermogen zorgt voor rust. Geen tegenstrijdigheid. Maar standaard in de 911 Turbo S.

Identiteit 911

Exterieurontwerp

Interieurontwerp

Techniek 911

Idee

Vermogen

De Porsche Doppelkupplung (PDK)

Porsche Traction Management (PTM)

De variabele turbinegeometrie (VTG)

VarioCam Plus

Het expansie-inlaatsysteem

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

Het zeilen

Sport Chrono Pakket

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

De dynamische motorsteunen

Het onderstel

Porsche Active Suspension Management (PASM)

De achterasbesturing

Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC)

De wielen + RDK

Porsche Active Aerodynamics (PAA)

Porsche Stability Management (PSM)

Het verlichtingsconcept

De remmen

De carrosserie

Porsche Side Impact Protection System (POSIP)

Interieur

De stoelen

Het SportDesign stuurwiel

De snelheidslimietindicator

De instrumenten

Bagage

Overige comfortuitrustingen

Porsche Communication Management (PCM)

BOSE® Surround Sound-System

Burmester® High-End Surround Sound-System

Het glazen schuif-kanteldak

Verbruik en recycling

De uitlaatgasreiniging

De brandstof

Geluid

Porsche Centre Geel

Antwerpseweg 71
B-2440 Geel

Tel: +32 (0)14 / 57 97 20
Fax: +32 (0)14 / 59 34 00
E-Mail: info@verellen.porsche.be