Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) 911 Carrera 4S Cabriolet

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Porsche is autosport, van het begin af aan. Al sinds 1948 vinden we onze identiteit op het racecircuit. En de inzichten die we daar leren, brengen we over naar de straatuitvoeringen. Bijvoorbeeld met de naar wens verkrijgbare Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB), die al in de racesport aan extreme eisen moest Beheersing | Veiligheid voldoen, zoals in de wagens van de Porsche Mobil 1 Supercup.

De keramische remschijven met ventilatie- openingen van de PCCB hebben bij de 911 Carrera een diameter van 350 mm voor en achter, ten behoeve van een nog groter remvermogen.

De toepassing van geel gespoten aluminium monobloc remzadels met 6 zuigers op de vooras en 4 zuigers op de achteras zorgt voor een bijzonder hoge en vooral constante remdruk.

In het bijzonder bij hoge belasting zijn dit gunstige omstandigheden voor een korte remweg. Het grootste voordeel van keramische remmen ligt in het extreem lage gewicht van de remschijven: ze zijn circa 50 % lichter dan gietijzeren schijven van een vergelijkbare constructie en afmeting.

Dat is niet alleen qua rijprestaties en verbruik positief merkbaar, maar het zorgt voornamelijk voor een vermindering van de onafgeveerde en draaiende massa.

Resultaat: een betere grip en meer rij- en rolcomfort, voornamelijk op oneffen wegen.

Ten opzichte van de normale onderhoudswerkzaamheden in het kader van de standaard onderhoudsintervallen, moeten er bij het rijden op een racecircuit aanvullende onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd.

Porsche Centre Geel

Antwerpseweg 71
B-2440 Geel

Tel: +32 (0)14 / 57 97 20
Fax: +32 (0)14 / 59 34 00
E-Mail: info@verellen.porsche.be