Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

Sport Chrono Pakket 911 Carrera 4S Cabriolet

Porsche - Sport Chrono Pakket

Sport Chrono Pakket

De SPORT knop

Met de standaard SPORT knop hebt u de keuze uit een meer comfortabele of juist een meer sportieve 911. Zodra u de SPORT knop indrukt, geeft het elektronische motormanagementsysteem de motor de sporen. De motordynamiek reageert directer.

Bij wagens met Porsche Doppelkupplung (PDK) gebeurt het opschakelen later en het terugschakelen eerder. Daarnaast worden de zeilmodus en de automatische start-stopfunctie vanzelf gedeactiveerd. Het optionele sportuitlaatsysteem wordt echter geactiveerd.

Het Sport Chrono Pakket

Optioneel verkrijgbaar: het Sport Chrono Pakket inclusief dynamische motorsteunen. Hiermee kunnen onderstel, motor en aandrijving nog sportiever worden ingesteld.

Het pakket omvat een Performance-indicatie en een digitale en analoge stopwatch. Daar komt de SPORT PLUS knop bij. Op een extra display in het stuurwiel of het instrumentenpaneel kunt u zien of de SPORT of SPORT PLUS knoppen en de Launch Control actief zijn.

Wat er in de SPORT PLUS modus verandert: Porsche Active Suspension Management (PASM) en het bij de 911 Carrera S modellen optionele Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) zorgen voor een sportievere demping en directer sturen in de bochten. En daarmee voor een beter wegcontact.

De ingrepen door PSM gebeuren in de SPORT PLUS modus enigzins later. Het remmen in bochten wordt merkbaar sneller: PSM laat nu een sportievere rijstijl tijdens het remmen en uitaccelereren toe. Nog meer souplesse biedt de SPORT PLUS modus bij uitgeschakeld PSM. Het blijft voor de veiligheid echter steeds op de achtergrond actief en grijpt in als beide voorwielen in het ABS-regelbereik zijn.

In combinatie met PDK biedt het Sport Chrono Pakket nog 2 extra functies. Voor sportief rijgedrag van raceklasse. De eerste functie heet ‘Launch Control’. Deze regelt op het circuit bijvoorbeeld de optimale startacceleratie voor een vliegende start.

De tweede functie heet ‘Schakelschema circuit’. De PDK werkt nu met ultrakorte schakeltijden en optimale schakelpunten voor een maximaal acceleratievermogen. Compromisloze circuitkwaliteiten en voelbaar actieve schakelhandelingen.

Een ander centraal onderdeel van het Sport Chrono Pakket: de stopwatch in het dashboard. Voor de weergave, het opslaan en analyseren van rondetijden en tijden van alternatieve trajecten wordt het optionele PCM met de performance-weergave aangevuld. Deze toont de totale rijtijd, de gereden afstand van de actuele ronde, het aantal rondes tot nu toe en de gerealiseerde rondetijden.

Nog een kenmerk van het Sport Chrono Pakket uit de racesport: de dynamische motorsteunen. Hierbij gaat het om fysica – en om rijplezier.

Identiteit 911

Techniek 911

Exterieurontwerp

Interieurontwerp

911 ’50 Years Edition’ optional package

Karakter

De motoren

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

Het zeilen

De 7 versnellings schakelbak

De Porsche Doppelkupplung (PDK)

Het uitlaatsysteem

Het inlaatsysteem

De directe benzine-inspuiting (DFI)

Het VarioCam Plus systeem

De geïntegreerde dry-sumpsmering

Porsche Traction Management (PTM)

De stuurinrichting

Sport Chrono Pakket

De dynamische motorsteunen

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

Porsche Active Suspension Management (PASM)

Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC)

De wielen + RDK

De voor- en achteras

De remmen

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Verlichtingsconcept

Porsche Stability Management (PSM)

De airbags

De constructie

De diefstalbeveiliging

De rolbescherming van de Cabriolet modellen

Het interieur

De stuurwielen

De instrumenten

De stoelen

Adaptieve cruise control incl. Porsche Active Safe (PAS)

Overige comfortuitrustingen

Transport

Cabrioletkap

Elektrisch bedienbare windscherm

Porsche Communication Management (PCM)

Burmester® High-End Surround Sound-System

BOSE® Surround Sound-System

Mobiele-telefoonvoorbereiding

De Onlinediensten

Het audiosysteem CDR

De uitlaatgasreiniging

Verbruik en recycling

De brandstof

Porsche Centre Geel

Antwerpseweg 71
B-2440 Geel

Tel: +32 (0)14 / 57 97 20
Fax: +32 (0)14 / 59 34 00
E-Mail: info@verellen.porsche.be