Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Idee 911 GT3

Idee

Verbruik/emissie* van de 911 modellen: Stadsverkeer in l/100 km 18,9-11,3; Buitenwegen in l/100 km 8,9-6,6; Gemiddeld in l/100 km 12,4-8,2; CO2-emissie in g/km 289-191.

Het grensbereik is waarschijnlijk het spannendste gebied dat je vandaag de dag kunt verkennen. Hier is nog niet elke vierkante centimeter in kaart gebracht. Hier, waar anderen opgeven, gaat het in onze optiek pas echt beginnen – op naar nieuwe sportieve uitdagingen. Want tweehonderdste van een seconde is een wereld van verschil. Laten we de strijd met de stopwatch aangaan. In de nieuwe 911 GT3.

De eerste voorwaarde voor dit ambitieuze doel: een motor die meer vermogen heeft, meer toeren maakt en die ook bij extreem hoge toerentallen niet nerveus wordt.

Aan die voorwaarde is ruimschoots voldaan. De nieuwe 6-cilinder boxermotor van de nieuwe 911 GT3 heeft een maximaal toerental van 9.000 1/min. Uit een cilinderinhoud van 3,8 liter haalt de hoge-toerenmotor een vermogen van 350 kW (475 pk).

Laten we eens een blik op de stopwatch werpen: 3,5 s voor de sprint van 0 naar 100 km/h. Daarmee is de nieuwe 911 GT3 nog sneller dan zijn voorganger, 0,6 seconden om precies te zijn. In de motorsport haast een eeuwigheid. Pas bij 315 km/h eindigt zijn voorwaartse drang.

Maar snelheid alleen is niet voldoende in het grensbereik. Het hoge vermogen moet ook in elke bocht kunnen worden aangesproken. Onmiddelijk, zonder beperkingen. Veilig, zonder vertraging.

Hier komt het dus aan op de kerncompetenties van Porsche. En de inventiviteit van zijn ingenieurs. Het resultaat: een speciaal op het circuit afgestemd onderstel met standaard achterasbesturing voor meer souplesse – ook in het dagelijkse verkeer. En voor het eerst is de 911 GT3 standaard voorzien van een 7-traps Porsche Doppelkupplung (PDK) met specifiek op dit model afgestemde korte overbrengingen. De schakelwegen van de schakelpaddles aan het stuurwiel zijn nog korter, de schakelacties verlopen nog dynamischer. Voor een nog betere acceleratie.

De achterzijde van de nieuwe 911 GT3 is ten opzichte van het vorige model 44 mm breder. Daarnaast werd de spoorbreedte op de achteras met 31 mm vergroot. Dat zorgt voor meer dwarsdynamiek. De met 100 mm verlengde wielbasis zorgt voor beduidend meer rijstabiliteit. Het standaard Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) staat garant voor nog meer dynamiek in de bochten, terwijl de achterasbesturing voor een buitengewone souplesse en nog sportievere inhaalacties op het circuit zorgt.

De nieuwe 911 GT3 bevindt zich juist in het onderste grensbereik als het om het verbruik gaat. Dat is het gevolg van Intelligent Performance – met technologieën als PDK, DFI en een laag gewicht.

Al deze zaken maken de nieuwe 911 GT3 tot een precisie-instrument. Met alle eigenschappen die u nodig hebt om uw persoonlijke grensbereik te vergroten. Want de ingenieurs kregen de opdracht om een auto te ontwikkelen die zich niet alleen op het circuit, maar ook op de openbare weg helemaal in zijn element voelt. Zodat ook bestuurders die niet dagelijks op de Nürburgring rijden, geheel nieuwe sportieve uitdagingen kunnen aangaan.

Daarmee is de nieuwe 911 GT3 geheel volgens traditie zijn tijd vooruit, zoals de 911 dat al 50 jaar lang is. Klaar om de grenzen te verleggen. Elke dag opnieuw.

Porsche Centre Antwerpen

Wettelijke verantwoordelijke: Peter Colman

Uilenbaan 200 B
B-2160 Wommelgem

Tel: +32 (0) 3 22 / 41 911
Fax: +32 (0) 3 22 / 41 912
E-Mail: info@pca.porsche.be