Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De dynamische motorsteunen 911 GT3

Porsche - De dynamische motorsteunen

De dynamische motorsteunen

Het elektronisch geregelde systeem beperkt de voelbare bewegingen en trillingen van de hele aandrijflijn – en dan vooral die van de motor – tot een minimum. En het combineert de voordelen van zowel een harde als een zachte motorophanging.

Een harde motorophanging is in rijdynamisch opzicht ideaal, want deze zorgt voor uiterste precisie in het rijgedrag. Een zachte motorophanging daarentegen minimaliseert bewegingen en vibraties. Dat verhoogt het comfort op ongelijkmatig wegdek, maar gaat ten koste van de rijdynamiek.

Onze ingenieurs hebben dit probleem opgelost door de karakteristiek van de motorophanging aan te passen op de rijstijl en wegdektoestand. Door middel van een magnetiseerbare vloeistof en een elektrisch opgewekt magnetisch veld.

Bij lastwisselingen en in snelle bochten wordt het rijgedrag merkbaar stabieler. Bovendien verminderen de dynamische motorsteunen de verticale bewegingen van de motor bij vol gas accelereren. Het resultaat: een gelijkmatigere en hogere aandrijfkracht op de achteras, een betere grip en een betere acceleratie. En bij een rustige rijwijze neemt het rijcomfort toe dankzij een zachtere afstelling van de dynamische motorsteunen.

Porsche Centre Antwerpen

Wettelijke verantwoordelijke: Peter Colman

Uilenbaan 200 B
B-2160 Wommelgem

Tel: +32 (0) 3 22 / 41 911
Fax: +32 (0) 3 22 / 41 912
E-Mail: info@pca.porsche.be